obrazek.pngFoto: www.rybizak.cz

Ingredience:

  • 2 plátky hovězího roštěnce
  • 50 g kuchyňské cibule
  • 10 g másla
  • 50 ml červeného vína
  • 1 lžíce oleje
  • půl čajové lžičky hladké mouky
  • pepř
  • sůl

Postup:

Maso lehce naklepejte a okraje nařízněte. Roštěnky položte na pánev s rozehřátým olejem. Maso po obou stranách osmahněte tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Poté je přeložte z pánve na nahřátý talíř. Olej slijte z pánve, dejte na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a nechte zpěnit. Cibuli poprašte moukou, osmahněte, zalijte vínem a 1 polévkovou lžící vody. Za stálého míchání povařte. Teď už zbývá jen roštěnky osolit, opepřit, pokrýt cibulí a přelít šťávou. Podávejte s bramborami, ideálně šťouchačkami nebo grilovanou zeleninou.

TIP:

Kvalitní červené víno dodá roštěnkám ten správný říz. Místo běžného vína z hroznů zkuste také červená ovocná vína (např. Rybízák), která vás vezmou do nových chuťových dimenzí.

Reklama