Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi hovězí maso? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Hovězí na zázvoru a cuketách

bazapro 4 osoby

příprava 20 minut + pečení 2,5 hodiny

  • 800 g hovězího z plece bez kosti nebo hovězí kližky
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese s česnekem a cibulí
  • 1 menší cuketa (225 g)
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • toasty nebo topinky opečené na sucho
  • směs bylinek (například oregano, tymián, bazalka)

Maso osolte, potřete olivovým olejem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi (aby se zatáhl povrch). Do pekáče (asi 20x20 cm) s poklicí dejte omáčku Dolmio a na kusy pokrájenou cuketu, do středu položte maso, zakryjte a pečte 2,5 hodiny při 160 °C. V polovině doby pečení můžete maso odkrýt a polít omáčkou. Upečené maso dejte na prkénko a natrhejte pomocí dvou vidliček na sousta. Vraťte do pekáče, přidejte zázvor a rozmíchejte s omáčkou a cuketami. Podávejte teplé na opečených toustech nebo topinkách, ozdobené bylinkami.

zazvor

TÉMATA:
VAŘENÍ