Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi hovězí maso? Nechte se inspirovat skvělým receptem!
Hovězí na zázvoru a cuketách
příprava 20 minut + pečení 2,5 hodiny
- 800 g hovězího z plece bez kosti nebo hovězí kližky
- sůl
- olivový olej
- 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese s česnekem a cibulí
- 1 menší cuketa (225 g)
- 2 lžičky mletého zázvoru
- toasty nebo topinky opečené na sucho
- směs bylinek (například oregano, tymián, bazalka)
Maso osolte, potřete olivovým olejem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi (aby se zatáhl povrch). Do pekáče (asi 20x20 cm) s poklicí dejte omáčku Dolmio a na kusy pokrájenou cuketu, do středu položte maso, zakryjte a pečte 2,5 hodiny při 160 °C. V polovině doby pečení můžete maso odkrýt a polít omáčkou. Upečené maso dejte na prkénko a natrhejte pomocí dvou vidliček na sousta. Vraťte do pekáče, přidejte zázvor a rozmíchejte s omáčkou a cuketami. Podávejte teplé na opečených toustech nebo topinkách, ozdobené bylinkami.
Nový komentář
Komentáře
1anicka — #6
nerikej na ZADNY jidlo fuj! Ja teda taky nechapu, proc zazvor k hovezimu, ale nevim, kam VSUDE ho kdo cpe?
Proč se dnes do všeho zpe zázvor???fuj,fuj.nikdo v našem okolí ho nemá rád.
Vždy se objeví něco nového a lidi se opičí.
dala bych si to,ale bez toho zázvoru
A tohle bych delala v pomalym hrnci. Musi to byt dobrota ( bez cukety ).
V zivote jsem nepozrela cuketu a myslim, ze uz to tak necham.
Ale divala jsem se na slozeni te omacky a je to na 1*! 




Recept se mi hodí, mám cukety od kamarádek.
vypadá to skvěle
To může být dobré.