Suroviny
1 kg hub, které jsme pečlivě očistili
500 ml vinného octa
250 ml vody
slunečnicový olej
4 stroužky česneku pokrájené na plátky
2 lžičky kuliček černého pepře
2 lžičky soli
2 bobkové listy
1 lžička jalovcových kuliček
Postup
Ve velkém hrnci svaříme ocet, vodu, česnek a koření. Vaříme 30 minut při mírném varu.
Poté přidáme houby a vaříme dalších 10 minut (doměkka).
Houby scedíme a necháme pořádně okapat. Nasypeme je do sklenic a zalijeme olejem, který jsme předtím zahřáli asi na 70 °C.
Promícháme a dobře uzavřeme.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
nakládané houbičky mám ráda
hubajda — #21 my taky
Mopsička — #20 to my zas je milujem ale letos jich bylo hodne malo ale jinak tu prupovidku take znam a pouzivam
nezavaruji mame malo hub
Houby vůbec nemusíme, to spíš říkáme jako průpovídku...
Houby s octem
Houby nakládané (na kyselo) miluju a čím víc se lák táhne, tím líp
Nechěla jsem napsat, že se táhne jako sopel, ale je to tak
Bléééé
bubušák — #14 ani já
houby mám ráda, nejraději takovou dobrou omeletku, případně houbovou omáčku nebo kotlety na žampionech...
houby nemám ráda,takže nic pro mě
mam rad setko co je kyslee
mnamkyyy
Houby mám moc ráda. Do octu je nenakládám. Nakrájím je na větší kousky,osolím a pokud jsou moc suché,trošku podleji vodou.Dusím 20 minut,nechám zchládnout a dávám do mrazničky. V zimě jsou jak najité a dá se z nich dělat to,co z čerstvých.
houby miluju na všechny způsoby
Milala — #7
Houby nerada sbírám,ráda je čistím a zpracovávám a jěště raději je jím.Ale nejlepší je zavařit houby v tradičním láku na okurky,pouze přidat navíc koření a zeleninu.Ale olej asi taky ne
tak to je fakt dobrý recept,píšu si....