houby3.jpg (479 KB)Foto: Alena Kolaříková

Takhle smaží bedly foodblogerka a autorka kuchařek Šárka Škachová. Podává je s vídeňským bramborovým salátem.

houby1.jpg (147 KB)Foto: Šárka Škachová

A když Šárka najde v lese ryzce, tak z nich dokáže vyzkouzlit takovouto krásnou omáčku.

houby2.jpg (533 KB)Foto: Šárka Škachová

Omáčka z ryzců

Na másle ghí jsem orestovala na proužky nakrájené ryzce, přidala na tenké plátky pokrájený stroužek česneku, pepř, sůl, špetku sušeného rozmarýnu, 1 rajče čerstvé a jedno sušené, drobně rozsekané a plátek slaniny. Pro vůni pár lístků bazalky a mírně podlité cca 25 minut dusila. Ve výsledku vznikla pěkně zredukovaná a výrazná omáčka. K tomu se báječně hodily sghetti all’uvo. Čerstvé těstoviny do sebe absorbují dost omáčky, tak jsem ještě navíc opekla kloboučky ryzců s plátky slaniny pěkně dokřupava a podávala je k těstovinám.

Nebo se pusťte do nestárnoucí klasiky, houbové omáčky...

Houbová omáčka se špekovými knedlíky

houby4.jpg (136 KB)Foto: Alena Kolaříková

Jakou máte raději houbovou polévku? S kousky brambor, hub, zeleniny nebo krémovou? My pro vás máme recept na obě dvě.

Krémová houbová polévka

houby5.jpg (64 KB)Foto: Alena Kolaříková

Houbová bramboračka

houby6.jpg (57 KB)Foto: Alena Kolaříková

Ke snídani, obědu i večeři. Když je sezóna hub, tak smaženici můžeme každý den...

Houbová smaženice

houby7.jpg (63 KB)Foto: Alena Kolaříková

Nebo zkuste výborné houbové crostini, bruschetty nebo prostě křupavé jednohubky s houbovou směsí

houby8.jpg (117 KB)Foto: Alena Kolaříková

Jaký je váš oblíbený houbový recept? Rozdělíte se s námi o něj?

Reklama