IMG_3382.jpg (275 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 4 brambory
  • 300 g lesních hub (můžou být i sušené nebo mražené)
  • sůl a pepř
  • trocha kmínu
  • 3 kuličky nového koření
  • čerstvý kopr
  • trocha hladké mouky
  • česnek podle chuti

Postup

Nejprve nakrájejte cibuli nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. 

V hrnci rozpusťte trochu sádla, na kterém osmahnete cibulku dozlatova. Přidejte houby a česnek. Opékejte asi pět minut. Přidejte brambory. Ochuťte solí, pepřem, kmínem, novým kořením. Zasypejte asi třemi lžícemi hladké mouky. Promíchejte a chvilku opékejte.

Zalijte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Máte-li zeleninový vývar, použijte raději místo vody ten.

Vařte do změknutí brambor. Okořeňte ještě čerstvým koprem a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krémová houbová polévka

11.jpg (64 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Rychlá kmínová polévka

12.jpg (90 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Reklama