Suroviny
400 g čerstvě nasbíraných hub
4 velké brambory
2 cibule
kelímek kysané smetany
trochu hladké mouky
sůl, pepř a kmín
vejce na ozdobení polévky
kopr
olej nebo sádlo
Postup
Oloupané brambory nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na troše oleje. Přidáme brambory, houby nakrájené na kousky, zasypeme kmínem, trochu osolíme a opepříme a zalijeme asi litrem vody.
Vaříme do změknutí brambor a poté přidáme smetanu, do které jsme rozkvedlali asi tři lžíce mouky na zahuštění. Necháme povařit ještě asi 15 minut a přidáme nasekaný kopr. Již nevaříme.
Hotovou polévku zdobíme ztraceným vejcem nebo vejcem natvrdo.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
hubajda — #19 i já
dala bych si
Dělám ji často, protože jsme byli šikovní a máme hodně hub.
je vynikající
Tuhle znám,máme ji rádi.Vajíčko dávám ke konci vaření a rozkvrdlám v ní.
Tuhle nééé
mrowiecova — #12 dobře vám tak
Polévky nejíme.
Přesně tuto děláme,teda kromě vajíčka:)
standule — #4 to je pravda,ale málo rostou.
borovec — #7 Já vejce do kulajdy zakvedlávám.
standule — #4Pravda pravdoucí!
ještě jsem jí nejedla,ale určitě jí zkusím....
moje nejoblíbenější polívečka
Nejlepší kulajda je pouze z lišek je to nezapomenutelný chuťový zážitek.
cibuli nedávám, jinak ale super
Moje babička měla kravičku. Na kulajdu z jejího mlíčka nikdy nezapomenu. To byla mňamka!
mnam ,kulajdu všichni máme radi