Inovace, technologie a elegantní design – takto se prezentovala značka Hotpoint na jubilejním 20. ročníku prestižního milánského veletrhu Eurocucina 2014 ve spolupráci s designéry společnosti Umberto Palermo Design. Na jejích netradičních vizualizacích byly představeny technologické inovace, které značka Hotpoint připravuje – v sortimentu myček se jedná o nový „Extractor System“ a technologii tepelného čerpadla dosud známou u sušiček, nový vertikální plamen u plynových varných desek, odolný titanový povrch trub nebo nové prostorové uspořádání chladniček se začleněnou vinotékou. Hlavním pojítkem inovací značky Hotpoint je snížení spotřeby energie, zjednodušení používání a zefektivnění využitého prostoru.

Inovace u myček – „Extractor system“ a tepelné čerpadlo

HotpointHotpoint představil řadu myček v energetické třídě A+++ -20% vybavené novým ventilačním systémem „Extractor system“ efektivně odvádějícím vlhkost přímo z vnitřního prostoru ven. Díky tomu je snížena spotřeba energie, zvýšen výkon sušení a tedy i zkrácen mycí cyklus jako takový.

HotpointTechnologie tepelného čerpadla dosud využívaná u sušiček efektivně ohřívá vodu a zajišťuje ideální teplotu vzduchu s minimální mírou vlhkosti. Zvyšuje tak účinnost sušení a to i v případě materiálů jako jsou plast a silikon, které se v kuchyních objevují stále častěji.

Nové plynové hořáky s vertikálním plamenem

HotpointSvé inovace se dočkaly také plynové hořáky s novou patentovanou technologií vertikálního plamene – jedná se o spojení výhod standardního hořáku s trojitou korunkou a Direct Flame technologie. Nové hořáky tvořené jedním dílem umožňují rovnoměrné rozložení tepla po celé spodní části hrnce nebo pánve nikoliv pouze po okrajích, navíc jsou odolné a snadno se čistí.

New Diamond® Clean - povrch pro snadnější údržbu

Nový povrch vnitřních částí trub a jejich příslušenství založený na titanové bázi zabraňuje vzniku připálených skvrn a výrazně ulehčuje jejich čištění. K tomu postačí pouze síla páry ve třech cyklech – Eco, Normální a Intenzivní. 

Nové pojetí vnitřního prostoru chladniček

HotpointČerstvost a kvalita potravin je závislá na teplotě a vlhkosti prostoru, kde jsou skladované. Nové chladničky Hotpoint představí inovativní systém rozdělění vnitřního prostoru s přihrádkami a místy určenými pro konkrétní potraviny s různou teplotou a mírou vlhkosti dle jejich citlivosti. Zóna s udržovanou teplotou 0°C pro bezpečné rozmrazování, přihrádky na zeleninu s možností regulace vlhkosti, Fresh Box pro uchovávání sýrů a uzeného masa jsou doplněny o dva boxy s možnosti rychlého zamrazení.

HotpointNovinkou je také oddíl pro uchovávání vín s možností nastavení teploty mezi 4 a 18°C a vlhkosti mezi 60 a 70 %. To vše doplněno o technologii Active Oxygen, která uvolňuje do vnitřního prostoru chladničky aktivní tříatomové molekuly kyslíku (ozón O3), snižuje šíření bakterií a mikroorganismů a zabraňuje vznik nepříjemných pachů.

Zmiňované inovace budou dostupné na evropském, resp. českém trhu v průběhu roku 2015.

TÉMATA:
DŮM A BYT