Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu 4 originální recepty. 

Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném. Ve Spaku ctíme tradice, ale zároveň sledujeme, co je zrovna trendy. Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhodně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.

dog

Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky Spak, které samozřejmě neobsahují konzervační látky ani barviva. A pokud vás už také smetla bio vlna, jistě oceníte naši bio řadu jogurtových dressingů. Splňujeme přísná kritéria a suroviny v našich bio produktech pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Americký hot dog

hot dogNa 4 porce potřebujeme:

  • 4 nožičky kvalitních hovězích párků
  • 4 brioškové bagetky
  • 1/2 ledového salátu
  • 10 dkg čedaru
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1 červenou cibuli
  • 2 nakládané okurky
  • 100 ml Amerického dressingu Spak

Postup:

Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem Spak. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme Americký dressing Spak.

Caesar hot dog

hot dogNa 4 porce potřebujeme:

  • 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
  • 4 francouzské bagetky
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1/2 římského salátu
  • lžíci majonézy 75% natur Spak
  • 80 ml Caesar dressingu Spak
  • 10 dkg parmezánu
  • 6 filetů z ančoviček
  • šťávu z půlky citrónu

Postup:

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.

Asijský hot dog

hot dogNa 4 porce potřebujeme:

  • 4 kvalitní vepřové klobásky
  • 4 sezamové bagetky
  • snítky čerstvého koriandru
  • jarní cibulku
  • čerstvou chilli papričku
  • Sladko-kyselou omáčku Spak
  • šťávu z půlky limetky
  • 1 větší mrkev

Postup:

Do Sladko-kyselé omáčky Spak přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme klobásky, na které přidáme naši omáčku, a nakonec posypeme na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.

Old school hot dog

hot dogNa 4 porce potřebujeme:

Postup:

Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky si nakrájíme na drobné kostičky. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran. Poté do nich vložíme klobásky. Na klobásky položíme kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypeme směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidáme barbecue kečup Spak a klasickou hořčici.