Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu 4 originální recepty.
Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném. Ve Spaku ctíme tradice, ale zároveň sledujeme, co je zrovna trendy. Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhodně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.
Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky Spak, které samozřejmě neobsahují konzervační látky ani barviva. A pokud vás už také smetla bio vlna, jistě oceníte naši bio řadu jogurtových dressingů. Splňujeme přísná kritéria a suroviny v našich bio produktech pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Americký hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 nožičky kvalitních hovězích párků
- 4 brioškové bagetky
- 1/2 ledového salátu
- 10 dkg čedaru
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 červenou cibuli
- 2 nakládané okurky
- 100 ml Amerického dressingu Spak
Postup:
Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem Spak. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme Americký dressing Spak.
Caesar hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
- 4 francouzské bagetky
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 římského salátu
- lžíci majonézy 75% natur Spak
- 80 ml Caesar dressingu Spak
- 10 dkg parmezánu
- 6 filetů z ančoviček
- šťávu z půlky citrónu
Postup:
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.
Asijský hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 kvalitní vepřové klobásky
- 4 sezamové bagetky
- snítky čerstvého koriandru
- jarní cibulku
- čerstvou chilli papričku
- Sladko-kyselou omáčku Spak
- šťávu z půlky limetky
- 1 větší mrkev
Postup:
Do Sladko-kyselé omáčky Spak přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme klobásky, na které přidáme naši omáčku, a nakonec posypeme na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.
Old school hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 kvalitní grilovací klobásky (bílé)
- 4 bagetky sypané mákem
- 100 g kysaného zelí
- 2 nakládané okurky
- 3 cibule
- klasickou hořčici Spak
- Gourmet Ketchup Barbecue Spak
- nakládané jalapeño papričky
- nakládanou sladkou kukuřici
Postup:
Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky si nakrájíme na drobné kostičky. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran. Poté do nich vložíme klobásky. Na klobásky položíme kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypeme směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidáme barbecue kečup Spak a klasickou hořčici.
Nový komentář
Komentáře
Nemám nic proti tomuto pokrmu,jen mi vadí,že si při jeho konzumaci člověk málem vymkne sanici
Naučili jsme se je jíst v Kanadě a občas si uděláme i doma.
Vypadají dobře...
vypadají dobře
kde jsou ty časy, kdy jsem chodívala a Staromák na párek v rohlíku.... pak jsem se v zahraničí dostala k prvnímu hot dogu a užasla jsem, jak to byla dobrota - teď to nejím....
Americký vypadá dobře
Doma dělané jsou dobré - vím, co do nich dávám
Burgery ani hot dogy nemusím, vyznávám klasiku z české kuchyně