Za okny kraluje zima a všichni se raději před mrazy schováme do tepla ke kamnům. Zpříjemněte si krátké zimní dny s šálkem cereálního nápoje Nestlé Caro a překvapte své blízké netradičními variacemi, které roztančí vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat pikantním Caro s chilli a pepřem, nebo vsaďte na pomocníka v boji proti nachlazení – Caro se zázvorovým sirupem.
Caro Machiatto na vídeňský způsob
2 lžičky Cara- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 20 g nastrouhané čokolády
- 15 g cukru
Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Zimní Caro
2 lžičky Cara- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 25 g cukru
- Plátek kandovaného pomeranče
- Plátek kandovaného citronu
- hřebíček, celý pepř, skořice, badyán
V hrnku rozpustíme cukr na karamel, přidáme hřebíček, celý pepř, skořici, badyán a při nízké teplotě necháme chvíli prohřívat. Koření můžeme nalepit na míchátko a použít jako dekoraci. Karamel zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme Caro a mléko, promícháme a nalijeme do skleniček. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáme.
Caro s čokoládovou šlehačkou
2 lžičky Cara- 80 ml smetany ke šlehání
- 120 ml vody
- 10 g vanilkového cukru
- 25 g mléčné čokolády
- čokoládové hoblinky
- karamelové ozdoby
Smetanu zahřejeme (ale nevaříme!) asi na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, nastříkáme čokoládovou šlehačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a karamelovými ozdobami.
Pikantní Caro s pepřem, chilli a koriandrem
2 lžičky Cara- 100 ml mléka
- 50 ml kokosového mléka
- 50 ml vody
- 1 g citronové trávy
- 15 g cukru
- 1 g chilli papriček – podle chuti
- čerstvý koriandr
- celý pepř
Horkou vodu s kokosovým mlékem ohřejeme na 90 °C a zalijeme s nimi Caro. Do ohřátého mléka asi na 70 °C přidáme cukr s rozmačkanou citronovou trávou, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme podle chuti nasekanými chilli papričkami, hrubě drceným pepřem a čerstvým koriandrem.
Bombardino Caro
2 lžičky Cara- 80 ml smetany na šlehání
- 80 ml vody
- 50 ml vaječného likéru
- 10 g vanilkového cukru
- koktejlová třešeň
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme vaječný likér, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku, ozdobíme koktejlovou třešní a podáváme s brčkem.
Caro se zázvorovým sirupem
80 ml smetany na šlehání
80 ml vody
50 ml medu
20 g zázvoru
Smetanu ušleháme do pevné šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru.
Nový komentář
Komentáře
Mňam, vypadají pěkně!
Výborné!
už jsem si dala
Díky za recepty, určitě některé vyzkouším. Dosud jsem pila Caro jen s mlékem.
Jsem naprosto uchylna na cokoladu, takze u me vitezi Caro s cokoladovou slehackou -mnam uz se tesim az to zkusim :)
no zrovna si ho dávám...
s recepty určitě vyzkouším, vypadají skvěle.....
Já si často vařím jen Caro s medem a mlékem. Je to moc dobré
Výborné recepty.
daska59 — #44 ja bych dala jen chilli
dadma — #50 ja take musim met mleko rada si jej sleham do kavy a pak mam kavu latte
Caro je dobré.Manžel ho pije i bez mléka.Já musím mít mléko.Ale tyhle kávy na obrázcích vypadají moc dobře.
Caro piju, ale jen občas
Trefa:caro uz nam davno,obycejne si ho delame k snidani.tady jsou ruzne recepty,tak skusime.
jerenika — #22 jeste je vita kava ale caro je lepsi
Vypadá to hezky, ale Caro nepiju
S pepřem a chilli bych si určitě nedala, ale poslední dva recepty nejsou k zahození
karlak — #42 hm, taky mě to láká s tím vaječňákem
Caro piji téměř denně. Musím vyzkoušet na vídeňský způsob nebo s vaječným koňakem
Vypadá to všechno moc dobře
.