Za okny kraluje zima a všichni se raději před mrazy schováme do tepla ke kamnům. Zpříjemněte si krátké zimní dny s šálkem cereálního nápoje Nestlé Caro a překvapte své blízké netradičními variacemi, které roztančí vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat pikantním Caro s chilli a pepřem, nebo vsaďte na pomocníka v boji proti nachlazení – Caro se zázvorovým sirupem.

Caro Machiatto na vídeňský způsob

  • Caro2 lžičky Cara
  • 150 ml mléka
  • 50 ml vody  
  • 20 g nastrouhané čokolády
  • 15 g cukru

Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Zimní Caro

  • Caro2 lžičky Cara
  • 150 ml mléka
  • 50 ml vody  
  • 25 g cukru
  • Plátek kandovaného pomeranče
  • Plátek kandovaného citronu
  • hřebíček, celý pepř, skořice, badyán

V hrnku rozpustíme cukr na karamel, přidáme hřebíček, celý pepř, skořici, badyán a při nízké teplotě necháme chvíli prohřívat. Koření můžeme nalepit na míchátko a použít jako dekoraci. Karamel zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme Caro a mléko, promícháme a nalijeme do skleniček. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáme.

Caro s čokoládovou šlehačkou

  • Caro2 lžičky Cara
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 120 ml vody
  • 10 g vanilkového cukru
  • 25 g mléčné čokolády
  • čokoládové hoblinky
  • karamelové ozdoby

Smetanu zahřejeme (ale nevaříme!) asi na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, nastříkáme čokoládovou šlehačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a karamelovými ozdobami.

Pikantní Caro s pepřem, chilli a koriandrem

  • Caro2 lžičky Cara
  • 100 ml mléka
  • 50 ml kokosového mléka
  • 50 ml vody  
  • 1 g citronové trávy
  • 15 g cukru
  • 1 g chilli papriček – podle chuti
  • čerstvý koriandr
  • celý pepř

Horkou vodu s kokosovým mlékem ohřejeme na 90 °C a zalijeme s nimi Caro. Do ohřátého mléka asi na 70 °C přidáme cukr s rozmačkanou citronovou trávou, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme podle chuti nasekanými chilli papričkami, hrubě drceným pepřem a čerstvým koriandrem.

Bombardino Caro

  • Caro2 lžičky Cara
  • 80 ml smetany na šlehání
  • 80 ml vody  
  • 50 ml vaječného likéru
  • 10 g vanilkového cukru
  • koktejlová třešeň

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme vaječný likér, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku, ozdobíme koktejlovou třešní a podáváme s brčkem.

Caro se zázvorovým sirupem

Caro2 lžičky Cara

80 ml smetany na šlehání

80 ml vody  

50 ml medu

20 g zázvoru

Smetanu ušleháme do pevné šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru.

Reklama