Jak od sebe při nákupu jednotlivé druhy cukru odlišit? Samotný odstín cukru vám moc nepomůže. Spíše se podívejte na etiketu. Řepný cukr se vyrábí z řepy, která se pěstuje v našich zeměpisných podmínkách, zato třtinový se musí dovážet z exotických destinací. Proto je o fous dražší.

Zdroj: Shutterstock

Třtinový cukr – parťák pro exotiku

Využijete jej do pravého indického čatní, mojito se bez nej neobejde. Pro jejich přípravu použijte Korunní cukr třtinový krystal Demerara. Název získal podle řeky v jihoamerické Guyaně, na jejíchž březích se třtina pěstuje. Je plnohodnotnou alternativou bílého řepného cukru pro pečení, vaření i slazení. Vyznačuje se zlatavou barvou a běžným nápojům, sladkým pokrmům či dezertům dodá nezaměnitelnou, delikátní chuť a aroma.

Hnědý cukr s řepným původem

Tmavý odstín často mate, proto je zaměňován za třtinový. Pokud se cukr jmenuje hnědý bez dalšího bližšího určení, jedná se vždy o cukr vyrobený z řepy cukrové. Korunní cukr hnědý je kvalitní řepný cukr, který je obohacen o třtinový a karamelový sirup. Má hnědou barvu, plnější vůni a vynikajícím způsobem podtrhne chuť zejména jablečných, ořechových či kávových dezertů a moučníků.

Alternativní metody slazení

V nabídce obchodů můžete najít cukr hroznový (glukóza) a cukr ovocný (fruktóza). Suroviny k jejich výrobě se skrývají již v názvech – ovoce, respektive hrozny révy vinné.

Více informací naleznete na webových stránkách či na Facebooku.

Reklama