Hledáte cestu, jak zařadit do jídelníčku luštěniny a ještě si pochutnat? Bonduelle má odpověď v podobě Good Lunch
Ohlídat si, aby náš jídelníček byl pestrý a obsahoval vyváženou skladbu živin, může být občas celkem oříšek. Mezi bílkovinami, sacharidy a tuky často zapomínáme na další důležitou složku potravy – vlákninu. Právě to jsme se v redakci rozhodli napravit a otestovali jsme pro vás novinku od Bonduelle, hotové a dochucené jídlo Good Lunch, které je na vlákninu bohaté. Jak nám chutnalo?
Nedostatek vlákniny je podle odbornice na kvalitu potravin Karolíny Fourové dlouhodobým stravovacím nešvarem Čechů. V jídelníčku dospělého člověka by měla představovat 30 g, ale většina lidí nedosahuje ani poloviny tohoto doporučeného denního množství. Na vině je často hlavně nedostatek času.
Foto: respondentky
Každý určitě známe situace, kdy je toho v práci až nad hlavu, na home office se sotva stíháte přepojit z jednoho on-line meetingu na druhý nebo trávíte většinu dne přejížděním v autě. Na pořádný oběd není čas a člověk pak sáhne po sušenkách nebo jídle z fast foodu, které sice na chvíli hlad utiší, ale ten se opět rychle vrátí a často také spolu s výčitkami svědomí. Přesně v takových případech se ale vyplatí sáhnout po hotovce od Bonduelle. Good Lunch je mix luštěnin, obilovin a zeleniny, který je v dostání ve třech variantách. U nás v redakci jsme testovaly tyto:
Červený – směs bulguru, černé čočky, lilku, červené papriky a cherry rajčat s rozmarýnem Oranžový – směs bílé a červené quinoy, cizrny, kukuřice, mrkve a tymiánu Zelený – směs špaldy, černooké fazole, rajčat, paprik, zelených oliv, hrášku a bazalky
Veronika, redaktorka
Foto: redakce žena-in
Na Good Lunch od Bonduelle jsem se opravdu těšila. Ráda si do práce chystám oběd v krabičkách, ale často válčím s tím, že vařím stejná jídla stále dokola a chybí mi inspirace na něco jednoduchého, co nezabere moc času. Musím říct, že Good Lunch si mě v tomhle získal. Žádné večerní vaření, žádné složité vymýšlení receptů. Jednoduše člověk roztrhne sáček, vysype si ho do misky a může obědvat. Já osobně jsem si ho v práci ohřála v mikrovlnce, ale ochutnala jsem i studený a překvapilo mě, že i tato varianta chutná moc dobře (připomíná mi mé oblíbené couscousové saláty). V práci jsme si s kolegyněmi otevřely všechny příchutě najednou, abychom mohly udělat ochutnávku ve velkém, a mým favoritem je jednoznačně červený sáček – směs bulguru, černé čočky, papriky, lilku a cherry rajčat. Už při otvírání balení mě zaujala vůně pečených paprik, která dává celé směsi skvělou chuť.
Adéla, redaktorka
Foto: redakce žena-in
Nepatřím zrovna mezi ty, které si chystají do práce jídlo s sebou, a i když pracuji na home-office, nerada se zdržuji zdlouhavým vařením. Místo toho si raději objednám dovážku jídla nebo si zajdu na jídlo, což ale samozřejmě není zrovna ekonomické řešení. Ochutnávka Good Lunch se ke mně dostala zrovna, když jsem byla na home office, takže mi celkem vytrhla trn z paty při řešení oběda. Směs jsem si ohřála na pánvičce, a protože mi vzhledem připomínala rizoto, přidělala jsem si k ní ještě vařené vajíčko. Nejvíc mi chutnala oranžová směs s quinoou, cizrnou, kukuřicí a mrkví. Cizrnu a kukuřici miluju naprosto ve všem, takže nebylo překvapením, že moje volba padne právě na oranžové balení. Co jsem ale nečekala, že mě po jídle nehonila mlsná, jak to u mě bývá celkem běžné. Good Lunch hodnotím určitě kladně – rychlé, jednoduché a chuťově skvělé!
Marta, editorka
Foto: redakce žena-in
Když jsme ochutnávali Good Lunch u nás v práci, už napoprvé jsem z něj byla dost nadšená. Snažím se alespoň částečně omezovat v jídelníčku maso, takže mi tyto směsi přišly jako super produkt. Překvapilo mě, že obsah sáčku je už skutečně hotový a není potřeba s ním nic dělat. Znám totiž směsi, které je ještě potřeba zalít horkou vodou a teprve pak je možné je konzumovat. Taky z toho důvodu jsem si nakonec zelenou variantu se špaldou, černookými fazolemi, rajčaty, paprikou, hráškem a olivami přihodila do batohu, když jsem o víkendu jela za rodinou. Nemusela jsem chystat žádné jídlo nebo svačinu, jen jsem si otevřela sáček a bylo to. Směs je krásně barevná a je v ní cítit i dochucení bazalkou, takže spolu určitě někam vyrazíme i příště.
Foto: redakce žena-in
Vendula, šéfredaktorka
S manželem jsme si udělali Good Lunch večeři. Ohřála jsem nám všechny tři sáčky, na pánvičce ještě rychle ogrilovala náš oblíbený sýr halloumi a shodli jsme se, že to byla hostina. Musím uznat, že všechny tři sáčky byly na nás dva opravdu moc. Ačkoliv se to nezdá, tak 1 balení je tak akorát na 1 porci a ve dvou jsme se ve výsledku celkem přejedli. Mně nejvíc oslovila oranžová varianta s quinoou a kukuřicí, manžel si pochutnával na červené směsi s bulgurem a černou čočkou. Myslím, že jsme ani jeden nečekali, že bude jídlo chuťově tak dobré. Určitě si umím představit mít doma pár sáčků v rezervě pro chvíle, kdy člověk nemá čas na vaření nebo je jinak lednice prázdná.
Foto: redakce žena-in
Nestíháte v práci, jste na cestě nebo nevíte, co vařit na home-office? Vyzkoušejte novinku Good Lunch od Bonduelle. Jde o hotové a dochucené jídlo s vyváženou směsí luštěnin, obilovin a zeleniny, které je k dostání ve třech různých variantách – s bulgurem, quinoou nebo se špaldou. Stačí ho na minutu ohřát nebo si ho klidně vychutnat za studena a během chvilky vykouzlíte zdravé jídlo, které je bohaté na vlákninu a rostlinnou bílkovinu. „V průměru směs obsahuje 8–9 g vlákniny, tedy téměř třetinu doporučeného denního množství,“ doplňuje Karolína Fourová.
Reklama
Reklama
Nový komentář
Přispět do diskuze můžete po ZAREGISTROVÁNÍ a
PŘIHLÁŠENÍ,
nebo přihlášení přes Facebook
Přihlášení
Nový komentář