hermelin.jpg (25 KB)

Plněný hermelín si doma připravuje naše čtenářka Jana. Recept na něj je snadný a můžete ho připravit třeba k vínu nebo na rodinnou oslavu. Stačí vyrazit do lesa a natrhat si medvědí česnek. Kde už roste? 

Máme zprávy, že na jižní Moravě a na Zlínsku. Odtud je právě aktuální fotografie, z víkendu.

medvedi.jpg (196 KB)

Suroviny

  • hermelín
  • pomazánkové máslo
  • medvědí česnek
  • vlašské ořechy
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl podle chuti

Postup

Hermelín rozřízneme, opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby nám zůstal cca půl centimetrový okraj.   

Vydlabanou část hermelínu smícháme s dvěma lžícemi pomazánkového másla, nasekaným medvědím česnekem a ořechy.

Důkladně promícháme, dochutíme pepřem (popřípadě solí) a navrstvíme do rozkrojeného hermelínu. Přiklopíme vrchní částí a necháme uležet. 

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana, Solnička v kuchyni.

Podělte se s námi o informace, jestli ve vašem okolí už také roste medvědí česnek...

Bylinkové máslo s medvědím česnekem

maslo7.jpg (81 KB)

Pstruh pečený v medvědím česneku

rybymale.jpg (103 KB)

Quiche s kozím sýrem a medvědím česnekem

qucihemedved.jpg (97 KB)

Zdroj fotografií: Jana Nováková, Zdeněk Masteš, Alena Kolaříková

Reklama