Plněný hermelín si doma připravuje naše čtenářka Jana. Recept na něj je snadný a můžete ho připravit třeba k vínu nebo na rodinnou oslavu. Stačí vyrazit do lesa a natrhat si medvědí česnek. Kde už roste?
Máme zprávy, že na jižní Moravě a na Zlínsku. Odtud je právě aktuální fotografie, z víkendu.
Suroviny
- hermelín
- pomazánkové máslo
- medvědí česnek
- vlašské ořechy
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl podle chuti
Postup
Hermelín rozřízneme, opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby nám zůstal cca půl centimetrový okraj.
Vydlabanou část hermelínu smícháme s dvěma lžícemi pomazánkového másla, nasekaným medvědím česnekem a ořechy.
Důkladně promícháme, dochutíme pepřem (popřípadě solí) a navrstvíme do rozkrojeného hermelínu. Přiklopíme vrchní částí a necháme uležet.
Dobrou chuť přeje čtenářka Jana, Solnička v kuchyni.
Podělte se s námi o informace, jestli ve vašem okolí už také roste medvědí česnek...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Pstruh pečený v medvědím česneku
Quiche s kozím sýrem a medvědím česnekem
Zdroj fotografií: Jana Nováková, Zdeněk Masteš, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
hermelin mam moc rada;)
Dobrota.
Hermelín bych si dala.