Foto: Shutterstock
Firma Heinz, která patří mezi nejprodávanější značky kečupu na světě, konečně řekla, jak to se skladováním kečupu je. Dne 27. června 2023 Heinz UK na Twitteru napsal: „Pro informaci: Kečup patří do ledničky!!!" Tahle informace byla mimochodem po celou dobu v informacích o produktu na obale.
O den později společnost spustila anketu, kde lidé hlasovali, kde kečup uchovávají oni. Celkem 63,2 % uživatelů odpovědělo, že kečup uchovávají v lednici, zatímco 36,8 % se drželo svých starých způsobů a uvedlo, že ho mají ve skříňkách.
Uživatelé sociální sítě samozřejmě měli i pár otázek. Například se dotazovali, proč je tedy kečup v obchodech na regálech, nikoliv v chlaďácích. Na to Heinz UK jednomu z nich drze odpověděl: „Kde máš své nealkoholické nápoje, Dave?" Některým zákazníkům také firma odpověděla obrázkem krabice kečupu Heinz, která je v supermarketu v chladícím pultu regále nad máslem.
Někteří lidé však stále namítají, že když necháte kečup venku, udržíte ho při pokojové teplotě, a lépe se pak hodí k teplým jídlům. Jiní trvají na tom, že lepší výsledky nabízí lednička. „Stabilitu po otevření mohou ovlivnit podmínky skladování. Doporučujeme, aby byl tento výrobek, stejně jako jakékoli zpracované potraviny, po otevření v chladničce. Chlazení zachová nejlepší kvalitu produktu po otevření,“ uvedl Heinz před několika lety.
I odborníci na bezpečnost potravin se shodují na tom, že je lepší kečup skladovat v lednici. Podle nich studený chutná lépe. „Pokud chcete maximalizovat kvalitu svého kečupu, uchovávejte ho v lednici,“ řekl pro The Guadian Martin Bucknavage, specialista na bezpečnost potravin z Penn State University.
Foto: Shutterstock
Zdroje: Twitter/Heinz UK, USA TODAY, The Guardian
Nový komentář
Komentáře
Načaty v lednici,ale asi proto,aby byl po ruce. A zavřeny ve špajzu.
Načatou sklenici do ledničky, zavařené jsou v komoře nebo ve sklepě. Kečup dělám sama, tak tam nemám žádné stabilizátory.