Ingredience:
- 180 g hovězí zadní
- 1 lžíce kapar
- 2 lžíce kečupu Otma Gurmán ostrý
- 1 lžíce Švestková povidla Hamé
- 1 pepř mletý černý Vitana
- 2 žloutky
- půlka šalotky
- 1 lžíce hořčice Dijon
- sůl dle chuti
Postup:
Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.
Nový komentář