Foto: Alena Kolaříková
Třeba rádi grilujete také papriku nebo rajčata. Do zbytkového „guláše“ se dá použít i tato grilovaná zelenina. Díky tomu, že některé suroviny jsou již ugrilované, bude chuť hotového jídla výborná!
Suroviny
- klobásy z grilovačky nebo klidně negrilované
- 600 g brambor
- 1 cibule
- 2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1/2 lžičky římského kminu
- špetka skořice
- sůl a černý pepř
- 2 lžíce uzené papriky
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce
Postup
V hrnci zahřejte olivový olej a na něj dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Za pět minut přidejte kolečka klobásy a kousky papriky, a za dalších pět minut oloupané a na kousky nakrájené brambory. Zaprašte paprikou.
Zalijte vodou nebo vývarem a okořeňte. Vařte dokud nejsou brambory měkké. Ihned podávejte.
Není potřeba ničím zahušťovat, ale kdo chce, může ve fázi přidávání papriky přidat i dvě, tři lžíce hladké mouky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Krůtí guláš s chorizo klobásou
Foto: Alena Kolaříková
Zapečený sendvič se šunkou a sýrem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Když to vidím tak mám hlad.
Tak tohle je jídlo, které musí milovat snad každý, taková připomínka mládí :) kotlíkový guláš sem tam doma děláme, právě když nám zůstanou párky a nevíme, co rychlého na víkendový oběd. Za mě je to super způsob, jak se zbavit přebytků v lednici, hodí se tam prakticky vše :) a potom jenom s plnými bříšky odpočíváme na terase na zahradním nábytku.