IMG_04621.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Třeba rádi grilujete také papriku nebo rajčata. Do zbytkového „guláše“ se dá použít i tato grilovaná zelenina. Díky tomu, že některé suroviny jsou již ugrilované, bude chuť hotového jídla výborná!

Suroviny

  • klobásy z grilovačky nebo klidně negrilované
  • 600 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej 
  • 1/2 lžičky římského kminu
  • špetka skořice 
  • sůl a černý pepř
  • 2 lžíce uzené papriky 
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky jalovce

Postup

V hrnci zahřejte olivový olej a na něj dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Za pět minut přidejte kolečka klobásy a kousky papriky, a za dalších pět minut oloupané a na kousky nakrájené brambory. Zaprašte paprikou.

Zalijte vodou nebo vývarem a okořeňte. Vařte dokud nejsou brambory měkké. Ihned podávejte.

Není potřeba ničím zahušťovat, ale kdo chce, může ve fázi přidávání papriky přidat i dvě, tři lžíce hladké mouky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krůtí guláš s chorizo klobásou

gulas1.jpg (109 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Zapečený sendvič se šunkou a sýrem

sendvic.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Zapečené párky v rohlíku

parky.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama