Nic nezvýrazní chuť tak jako grilování. Podtrhne chuť masa, nechá rozvinout slanou šťavnatost mořských plodů a rozehraje přirozenou sladkost zeleniny.
A hlavně: grilování je příjemnou příležitostí posedět s rodinou, přáteli, kamarády nebo kolegy. Možná proto je stále populárnější.
Všechno má svůj čas
U grilování je rozvržení jednotlivých kroků přípravy zvlášť důležité. Jak tedy postupovat pro zdárný průběh vaší párty? Den předem potřete nebo vložte do marinády velké kusy masa a marinujte na chladném místě přes noc. Ujistěte se, že máte dostatek uhlí, briket nebo plynu. Připravte si v předstihu ty přílohy, u kterých je to možné. Ráno před grilováním marinujte středně velké kusy masa - kuřata a ryby, odpoledne pak napíchněte vše na špízy, připravte si zeleninu, saláty a zbylé přílohy. Hodinu před pak rozpalte gril na dřevěné uhlí, plynový stačí 15-20 minut předem.
Omáčky jsou důležité
Se správnou omáčkou vaše grilované pokrmy získají dokonalou chuť. S její přípravou teď navíc neztratíte ani minutu. Řada deseti lahodných omáček SPAK, pečlivě připravených z prvotřídních surovin bez použití barviv a konzervačních látek, uspokojí každou chuť.
Nasládlá Barbecue omáčka, vyráběná podle americké receptury s kouřovým aroma, dodá jiskru steakům, špízům, všem grilovaným masům a zelenině. Pro vyznavače ostrých chutí je jako stvořená kořeněná Ďábelská omáčka s kousky zeleniny, vhodná k různým druhům masa, na pikantní toasty či topinky. Krémovou Česnekovou omáčku s kousky čerstvého česneku si oblíbíte nejen k masu, ale také k pečeným bramborám či gratinované zelenině. Nezaměnitelnou vůni a chuť orientu nabízí Curry omáčka s pravým indickým curry a kousky ananasu k rybě, drůbežímu masu a rýži. Asijská Sladko-kyselá omáčka s velkými kousky zeleniny a ananasu přídá nádech exotiky pokrmům připravovaným na woku, grilovanému drůbežímu masu a rybě.
Mexická omáčka s kukuřicí a zeleninou představuje pikantní zpestření tmavých mas. Jemně pikantní Křenová omáčka se právě pro svou delikátní kombinaci prvotřídního křenu a smetany skvěle hodí jen ke grilovanému, ale také pečenému a vařenému masu nebo uzeninám. Jemná Bylinková omáčka s voňavými bylinkami je výborná ke všem druhům bílého masa a k zelenině.
Delikatesní Koktejlová omáčka s chutí rajčat a brandy je ideální k bílým masům, rybám, krevetám a mořským plodům.
Sladká Hořčicová omáčka s koprem nesmí chybět k uzenému lososu a dalším rybím specialitám. Oceníte pravou estragonovou hořčici a jemně aromatický kopr.
Už víte, co připravíte? Ať už budete grilovat maso, ryby, drůbež nebo klobásy, tu správnou chuť jim dodají omáčky SPAK. Hodí se také k marinování a jako dipy k čerstvé zelenině nebo k chipsům. S omáčkami SPAK můžete bez obav uvítat grilovací sezónu.
Nový komentář
Komentáře
Grilování je super
Jedině kremžská hořčice, brusinková omáčka a čerstvý křen!
svetluszka: mě zas od Hellmans
A my ke grilovanému masíčku nepoužíváme žádné omáčky, maximálně hořčici nebo kečup, ale zato si dáme hafo zeleniny, čerstvé i nakládané, rajčátka, okurky, papričky, feferonky, cibulky. Mňam, už jsme letos grilovali a v neděli se zase chystáme.
svetluszka: a to si představ, co by se stalo, kdyby jsi napsala, že Ti chutnají jen ty, které si uděláš sama
kydž sem těd napíšu, že mi moc chutnají omáčky od Vitany, to bude za chvíli diskuse zrušena, co...?..