DSC_0089.jpg (94 KB)

Kombinace citronu a kuřecího masa není při grilování příliš obvyklá. O to příjemněji budete překvapení, až si dnešní recept vyzkoušíte. Co třeba hned tento víkend?

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 červené cibule
  • 3 citrony
  • 400 g smetanového jogurtu
  • sůl
  • růžový pepř
  • čerstvý tymián
  • brambory – jako příloha
  • 4 lžíce olivového oleje

DSC_0094.jpg (99 KB)

Postup

Brambory, ideálně rané, omyjte a nakrájejte i se slupkou. Dejte vařit do osolené vody, do které jste přidali drcený růžový pepř. Část brambor můžete vyndat dříve, dokud nejsou úplně měkké a použít je do špízů. Zbytek vařte, téměř doměkka.

DSC_0060.jpg (90 KB)
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky nebo jiné, větší kusy. Dva citrony nakrájejte na velké kusy.
Na špízy můžete píchat různé kombinace. Kuřecí maso – kusy citronu, kuřecí maso – předvařené brambory, kuřecí maso – červená cibule. Na jeden špíz můžete kombinovat také všechny uvedené suroviny.

DSC_0066.jpg (87 KB)
Osolte a okořeňte růžovým pepřem. Dejte opékat na rozpálený gril. Poslední citron rozkrojte na plátky a dejte také grilovat.
Uvařené brambory sceďte, promíchejte s olivovým olejem a dejte péct do trouby na 230 °C, asi 15 minut. Dokřupava.

DSC_0075.jpg (108 KB)
Mezitím si připravte citronový dip. Jogurt ochuťte solí, růžovým pepřem a lístky čerstvého tymiánu. Nakonec do něj vymačkejte všechnu šťávu z jednoho ugrilovaného citronu.

DSC_0077.jpg (115 KB)
Podávejte kuřecí špízy, spolu s pečenými brambory a citronovým dipem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Co ještě můžete hodit o víkendu na gril? 

Grilovaný hermelín na křupavém salátku

IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Grilovaná krkovička a salát s vůní kopru

grilovani1.jpg (98 KB)

Grilovaný siven s lehkým salátem

siven1.jpg (113 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Reklama