Kombinace citronu a kuřecího masa není při grilování příliš obvyklá. O to příjemněji budete překvapení, až si dnešní recept vyzkoušíte. Co třeba hned tento víkend?
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 červené cibule
- 3 citrony
- 400 g smetanového jogurtu
- sůl
- růžový pepř
- čerstvý tymián
- brambory – jako příloha
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
Brambory, ideálně rané, omyjte a nakrájejte i se slupkou. Dejte vařit do osolené vody, do které jste přidali drcený růžový pepř. Část brambor můžete vyndat dříve, dokud nejsou úplně měkké a použít je do špízů. Zbytek vařte, téměř doměkka.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky nebo jiné, větší kusy. Dva citrony nakrájejte na velké kusy.
Na špízy můžete píchat různé kombinace. Kuřecí maso – kusy citronu, kuřecí maso – předvařené brambory, kuřecí maso – červená cibule. Na jeden špíz můžete kombinovat také všechny uvedené suroviny.
Osolte a okořeňte růžovým pepřem. Dejte opékat na rozpálený gril. Poslední citron rozkrojte na plátky a dejte také grilovat.
Uvařené brambory sceďte, promíchejte s olivovým olejem a dejte péct do trouby na 230 °C, asi 15 minut. Dokřupava.
Mezitím si připravte citronový dip. Jogurt ochuťte solí, růžovým pepřem a lístky čerstvého tymiánu. Nakonec do něj vymačkejte všechnu šťávu z jednoho ugrilovaného citronu.
Podávejte kuřecí špízy, spolu s pečenými brambory a citronovým dipem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Co ještě můžete hodit o víkendu na gril?
Grilovaný hermelín na křupavém salátku
Grilovaná krkovička a salát s vůní kopru
Grilovaný siven s lehkým salátem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ten přenosný gril vypadá úžasně. A ty dobrůtky na něm...mňam.
Také často grilujeme. Na špízy používáme kuřecí nebo vepřové maso, malé cukety, papriky, cibuli (někdy česnek), špek (uzeninu, uzené). Ten citron je zajímavý nápad, asi vyzkoušíme.
Grilujeme každý víkend.Určitě něco vyzkoušíme.
Mňam...samé dobroty...