Minulý týden jsme vám v našem článku představili grilovací omáčky od značky Spak. Nyní jsme si pro vás připravili dva recepty, které vaše grilování udělají opravdu výjimečným. Nechte se inspirovat.

Kuřecí steaky se Spak Barbecue Whiskey omáčkou

Ingredience na 2 porce:

  • Spak Barbecue Whiskey omáčka
  • 3 kuřecí prsa
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • hladkolistá petržel

Postup:

Kuřecí prsa podélně překrojíme, osolíme, opepříme a lehounce potřeme olivovým olejem. Na grilu je zprudka opečeme. Pak plátky masa naskládáme na hliníkový grilovací tác a z obou stran potřeme Spak Barbecue Whiskey omáčkou. Na grilu dopékáme asi 10 minut, dokud maso nebude hotové. Mělo by ale zůstat šťavnaté. Před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou. Servírujeme spolu s lehkým salátem nebo pečivem.

Tortilla se Spak Mexico Tequila omáčkou

Ingredience na cca 2 porce:

  • Spak Mexico Tequila omáčka
  • 1 balení kukuřičných tortill
  • 500 g hovězího ořechu
  • 1 šalotka
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 plechovka nakládaných jalapenos
  • čerstvý koriandr
  • limetka
  • sůl, pepř

Postup:

Hovězí ořech osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a ze všech stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Pak ho potřeme Spak Mexico Tequila omáčkou a pomalu dopékáme asi hodinu a půl, doměkka. Maso takto můžete připravovat na grilu i na pánvi či v troubě. Na salsu smícháme najemno nasekanou šalotku, pokrájená rajčata, jalapenos a čerstvý koriandr. Dochutíme solí a limetkovou šťávou. Na lehce opečené tortilly dáme lžíci masa, lžíci salsy, ozdobíme koriandrem a před podáváním podle chuti zakápneme Spak Mexico Tequila omáčkou.

Více informací na Facebooku či Instagramu.

Reklama