Foto: Akademie kvality
Ingredience:
- 4 ks sýru s bílou plísní
- 2 stroužky česneku
- 50 g brusinek
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 2 barevné papriky
- 1 červená cibule
- 100 g žampionů
- 2 předvařené kukuřice
- 0,1 l oleje
- bylinky, sůl, pepř, grilovací koření
Postup:
Oloupaný česnek spolu s bylinkami nasekáme najemno a dáme do mísy, přidáme olej, sůl, pepř, grilovací koření a vše důkladně zamícháme. Ve směsi obalíme sýry s bílou plísní, které poté zabalíme do alobalu a ugrilujeme na grilu. Hotové sýry vybalíme z alobalu a přidáme na ně brusinky. Cuketu, papriku, lilek, červenou cibuli, žampiony a kukuřici nakrájíme na různé tvary, které napícháme na špejle, potřeme zbylou směsí oleje s bylinkami a ugrilujeme dozlatova.
Tip: Špíz můžete konzumovat jako přílohu anebo si jeho jednotlivé části namáčet do rozteklého sýra.
Zdroj receptu: Akademie kvality
Nový komentář
Komentáře
Tak sýr nesmí na žádné grilovačce chybět.