64e5f7c369a8dobrazek.png
Foto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 4 ks sýru s bílou plísní
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g brusinek
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 2 barevné papriky
  • 1 červená cibule
  • 100 g žampionů
  • 2 předvařené kukuřice
  • 0,1 l oleje 
  • bylinky, sůl, pepř, grilovací koření

Postup:

Oloupaný česnek spolu s bylinkami nasekáme najemno a dáme do mísy, přidáme olej, sůl, pepř, grilovací koření a vše důkladně zamícháme. Ve směsi obalíme sýry s bílou plísní, které poté zabalíme do alobalu a ugrilujeme na grilu. Hotové sýry vybalíme z alobalu a přidáme na ně brusinky. Cuketu, papriku, lilek, červenou cibuli, žampiony a kukuřici nakrájíme na různé tvary, které napícháme na špejle, potřeme zbylou směsí oleje s bylinkami a ugrilujeme dozlatova.

Tip: Špíz můžete konzumovat jako přílohu anebo si jeho jednotlivé části namáčet do rozteklého sýra. 

Zdroj receptu: Akademie kvality

IMG_8386.jpg (282 KB)

11.webp (55 KB)Foto: archiv redakce

Reklama