Ryby jsou zdravé, ryby jsou chutné a ryby jsou hotové za pár minut. Jaký další důvod potřebujete, aby se na vašem stole objevil kus čerstvé ryby? Není nutné kupovat ty mořské. České ryby dnes seženete téměř všude. Máte chuť na sivena, pstruha, kapra? Vyberte si.
Když trochu zapátráte, tak zjistíte, že nějaké rybářství nebo prodejna, kam jsou ryby dováženy, nachází i ve vašem okolí. Čerstvé ryby prodává třeba síť SKLIZENO. Prodejny najdete v Praze, Brně, Olomouci a ve Zlíně. Ryby zde bývají čerstvé v konkrétní dny, je lepší si jejich zavážku zjistit dopředu.
Na mém dnešním talíři najdete sivena z Rybářství Kolář. Maso sivena je velice chutné a jemné. Je hodně podobné masu ze pstruha.
Sivena jsem jen lehce ochutila směsí olivového oleje, soli, čerstvě umletého pepře a česneku, se špetkou červené papriky. A ugrilovala. Stejně dobrý bude také pečený v troubě. Jeho dochucování není nutné to přehánět, maso má výbornou chuť.
Suroviny na grilovanou rybu
- čerstvý siven - na 4 osoby budou stačit 2 větší ryby
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- trocha olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
Suroviny na salát
- římský salát
- 2 mrkve
- 1 salátová okurka
- 1 avokádo
- sůl a čerstvě mletý pepř
- trocha olivového oleje
- šťáva z 1/2 menšího citronu
Postup
Ryby očistěte, osušte a zvenčí i zevnitř natřete směsí oleje, soli, pepře, rozmačkaného česneku a sladké papriky. Ideální je, když je necháte několik hodin odležet. V případě časové tísně můžete dát hned do trouby nebo na gril.
Mezitím, co se ryby grilují či pečou, máte čas připravit si snadný a velice lehký salát.
Okurku oloupejte a škrabkou z ní naškrabejte dlouhé, tenké pruhy. Ty můžete ještě přeříznout napůl. Stejný postup použijte u mrkve. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na plátky.
Římský salát otrhejte, omyjte a osušte. Natrhejte na kousky do velké mísy. Přidejte plátky okurky, mrkve, kousky avokáda. To všechno zalijte zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Můžete přidat i hrst nasekané petrželky.
Ryba upečena? Salát připravený? Tak dobrou chuť!
Čtěte také
- Pstruh lososovitý s citronovou polentou
- Tarhoňa se sušenými rajčaty a rybou
- Grilování na náhrobním kameni
Nový komentář
Komentáře
mňam
ryby moc nemusím , ale sbíhají se mi sliny
vypadá to opravdu dobře
ryby můžu každý den
to vypadá dobře
tak to bych si dala