IMG_20210425_140048.jpg (139 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pro přípravu perfektního flank steaku musí být maso uleželé. Vybírejte proto dobře, kde a jaké maso nakoupíte. Flank steak je maso dlouhé a ploché. Na výšku má okolo 2,5 cm, maximálně 4 cm. Proto mu stačí velice krátká tepelná úprava.

Maso vyndejte z lednice minimálně půl hodiny před přípravou. Nižší kousky opékejte na rozpálené pánvi 1 minutu z každé strany, ty vyšší 1,5 minuty. Před opékáním na pánvi si rozehřejte troubu na 150 °C. Opečený steak zavřete do pekáče s víkem a nechejte ho v troubě 10 až 20 minut podle výšky masa, stupně a podle toho, jak propečený ho máte rádi. Maso nechejte odpočinou na prkénku minimálně 5 minut a krájejte na tenké plátky. Skvěle chutná se salátem nebo jen tak, s křupavou bagetou.

Suroviny

  • 600 g hovězího flank steaku
  • koření Avokádo Steak se zeleným a růžovým pepřem
  • olivový olej
  • sůl

na salát

  • 300 g směsi salátových listů
  • 150 g cherry rajčat
  • sedmikrásky
  • olivový olej
  • trocha citronové šťávy
  • sůl a pepř

Postup

Salát promíchejte s cherry rajčaty překrojenými na polovinu. Vmíchejte sedmikrásky. Salátovou zálivku připravte promícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Můžete i lehce dosladit. Vymíchejte metličkou a přelijte přes salát.

Maso okořeňte, nechejte odležet a připravte na grilu. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte na salátu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Hovězí kousky na kokosovém mléce

2.jpg (140 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pivní marináda

3.jpg (27 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama