IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Salát si připravíte pěkně doma a pak už jen naložený hermelín na pár minut ohřejete na grilu. S křupavou bagetou si připravíte chutnou a velice rychlou večeři. Saláty se k hermelínu hodí různé. Další tipy najdete pod receptem. Třeba oblíbený coleslaw nebo klidně těstovinový salát To záleží na vaší chuti a oblíbených surovinách.

Suroviny

  • 4  hermelíny
  • oblíbené koření nebo bylinky
  • olivový olej
  • alobal

na salát

  • směs drobných listových salátů (polníček, rukola, řepa...)
  • hrst černých oliv
  • cherry rajčata
  • olivový olej
  • bílý vinný ocet
  • sůl
  • pepř

IMG_20180314_204104.jpg (72 KB)

Postup

Připravte si čtyři kousky alobalu, dostatečně veliké, aby do nich šel pevně zabalit hermelín. Olej smíchejte s vybraným kořením. Buď si kupte koření přímo určené na grilovaný hermelín, nebo použijte oblíbenou směs koření. Výborně chutnají i čerstvé bylinky. Ochuceným olejem potřete hermelín z obou stran i z boku.

Položte na alobal a důkladně zabalte.

Dejte na rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud není sýr měkký. To zjistíte snadno potlačením na alobal. Opatrně, ať vám hermelín nepraskne.

Saláty omyjte, osušte. Přidejte nakrájené olivy a rajčata. Olej, vinný ocet, sůl a pepř na zálivku smíchejte metličkou. Zalijte připravený salát.

Hermelín podávejte na salátu, s křupavým toastovým chlebem nebo čerstvou bagetou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Které další saláty můžete připravit ke grilovanému hermelínu?

Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty

salat1.jpg (93 KB)

Salát Coleslaw

coleslaw.jpg (114 KB)

Fenyklový salát s pomerančovou zálivkou

fenyklovysalat.jpg (81 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit