Děti jistě potěší společně strávený čas s vámi. Můžete udělat z grilování i zábavu. Zahrajte si třeba na kuchaře a připravte si spolu dobroty na gril. Ideální surovinou pro vás tak bude zdravé a lehce stravitelné kuřecí maso. Nechte kreativitu na dětech a nachystejte si špízy s kuřecím masem nebo vytvořte spolu z kuřecího mletého masa burgery či koule na špejli. Pokud jim necháte volnou ruku, můžete si být jisti, že odměnou vám bude úsměv nejen při tvoření, ale i při ochutnávání.
Kuřecí maso můžete naložit do marinády den dopředu nebo se netrapte zbytečným hledáním surovin na chutnou marinádu a vyzkoušejte oblíbené DUO balení Party Grill nebo Family Grill od Drůbežářského závodu Klatovy ve variantách marinád Gurmán a Rozemary a v marinádách bez přidaného oleje Argentina a Brazílie.
Překvapte nejmenší i sladkou variantou a nechte je ogrilovat ananas nebo opéct na ohni oblíbené cukrovinky Marshmallow.
Vyzkoušejte jednoduché a chutné recepty od Drůbežářského závodu Klatovy:
Barevné kuřecí špízy
Příprava: 30-45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa od Drůbežářského závodu Klatovy
- 1 limetku
- Olivový olej
- Med
- Česnek
- Bazalka (čerstvá)
- Sůl
- Pepř
Postup:
- V misce si připravte marinádu z 6-8 lžic olivového oleje, vymačkané šťávy z limety a 2 lžic medu. Přidejte 3 stroužky prolisovaného česneku a společně promíchejte.
- Nakrájejte si velkou hrst čerstvé bazalky a přidejte ji do marinády. Dochuťte solí a pepřem.
- Kuřecí maso si pokrájejte na větší kousky a naložte ho do připravené marinády. Nechte odležet v lednici 2-3 hodiny, ideálně přes noc.
- Naložené maso střídejte na grilovací jehle společně s oblíbenou zeleninou (rajčata, žlutá paprika, zelená paprika, červená cibule) a vytvořte tak barevný špíz.
Tip: Vyberete si už připravené Kuřecí špízy se špekem od Drůbežářského závodu Klatovy a pochutnejte si bez zdlouhavých příprav.
Kuřecí mleté koule
Příprava: 30-45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od a Drůbežářského závodu Klatovy
- Cibule
- 120 g strouhanky
- Bazalka
- Petrželka
- Parmezán
- Sůl
- Pepř
- 3 stroužky česneku,
- Olivový olej
Postup:
- Nakrájejte si nadrobno cibuli, bazalku a petrželku a přidejte vše do mísy ke kuřecímu mletému masu.
- Do mísy přidejte strouhanku a našlehané vejce. Zamíchejte do směsi i prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.
- Nastrouhejte si asi 100 g parmezánu a vmíchejte do směsi.
Z připravené kuřecí směsi vytvarujte menší koule a napíchněte je na grilovací jehlu nebo špejle a ogrilujte.
Tip pro děti: Napíchněte na každou stranu špejle jednu kuličku a dejte grilovat. Motivujte děti kreativně k jídlu a vytvořte jim na talíři obrázek, který jim bude připomínat např. činku. Jistě se rozzáří až zjistí, že je považujete za siláky a s chutí se pustí do jídla.
Nový komentář
Komentáře
Kdo mi poradíte prosím jak na správný výběr grilu? Chtěla bych něco opravdu pořádného co nám dlouho vydrží a bude se s ním dobře pracovat.
Grilování je základem úspěšného s prožitého léta. Tak mě to alespoň učil tatínek jako malou holčičku. Pamatuji si také že mně vždy kupoval nějaké kvalitní maso. Já na to teď nemám peníze, jsem rád že vyjdu s nájmem, ale jednoho dne si to také dopřeju!
Nám se asi po 18 letech rozpadnul náš gril, který nám připravil už mnoho dobrot. Po 18 letech je čas ho vyměnit. Chtěla bych koupit nějaký lepší a kvalitnější gril. Jaký vybrat?