Zdravím redakci
Posílám dva své oblíbené receptíky, které dělám pro sestru - je totiž vegetariánka :)
Tady jsou:
Lilek na česneku
Potřebujeme 1 lilek, 2 stroužky česneku, pár lístků bazalky, olej, sůl. Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
Pro nevegetariány - je to dobrá chuťovčička k masu :)
(soutěž 15 – d)
Hermelín v alobalu
Vezmeme hermelín, olej, grilovací koření a česnek. Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1 hod. rozležet. Poté grilujeme na dřevěném uhlí.
Dobrou chuť :)
Jana
Děkujeme za skvělé receptíky :) Nejsem sice vegetarián, ale hned bych si třeba takový hermelín dala.
A co Vy, milé ženy-in? Jaké jsou Vaše oblíbené recepty? Podělte se s námi.
Nový komentář
Komentáře
Určitě ten lilek vyzkouším
.
Jsem také vegetariánka a dlouho jsem nemohla přijít na to, co jiného nemasové budu opékat, když ostatní si grilují klobásky, párečky a jiné pochutiny určené, jak já říkám pro "masařky"
Pak jsem jednou u známých viděla opékat normální 30% eidam a nevěřila jsem, že by to mohlo dopadnout jinak, než se je jim ten sýr rozteče a spadne. A věřte, dopadlo to úplně jinak. Sýr jim nejen nespadl, ale udělal krásnou zlatavou kůrčičku a vevnitř se nádherně roztavil a byla to pochoutka
Začala jsem tuto metodu se sýrem provozovat tedy také a za těch pár let, co si sýr při různých příležitostech opékám, jsem viděla už hodně nevěřícných pohledů, když jsem si jej napichovala na vidlici, ale vzápětí i užaslých tváří, když viděli co se se sýrem stalo. Mám vyzkoušeno, že ne každý sýr zlatavou a křupavou kůrčičku udělá. Některý se začne roztékat ještě dříve, než se začne vytvářet. Chce to vyzkoušet a kdyžtak koupit jiný druh. Důležité je, uříznout si jen kostičku tak 5cmx5cm, aby se dostatečně propekl. Vřele doporučuji zkusit, je to opravdu dobrota!