IMG_20210710_192616.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Mleté maso je při grilování velice oblíbené. Vždycky se povede, nikdy není tuhé a je připravené vcelku rychle. Tyhle válečky na špejli se navíc velice dobře jí. Podávat k ním můžete nejen česnekový dip, ale taky hromadu grilované zeleniny.

Suroviny

  • 800 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
  • 1 sáček směsi koření Grilovací se slaninou Avokádo
  • 1 červená paprika
  • zelená petrželová nať
  • 150 g tenkých plátků anglické slaniny

na dip

  • 300 g bílého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl podle chuti

Postup

Mleté maso smíchejte s kořením. Nechejte hodinu odležet v chladničce. Přimíchejte najemno pokrájenou papriku, najemno nasekanou zelenou petrželku a opět promíchejte. Vytvarujte válečky, které napíchnete na špejli. Každý váleček obalte v plátku slaniny. 

Mezitím, co se grilují, připravte si dip. Smícháním jogurtu a prolisovaného česneku, který dochutíte solí. Můžete přidat i čerstvou pažitku.

Podávejte s grilovanou zeleninou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Grilovaná lízátka s marinovaným chřestem

13.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Špízy z vepřových jater se sušenými rajčaty a cibulí

16.jpg (122 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dip ze sušených rajčat

14.jpg (237 KB)

Foto: Jana Nováková

Reklama