IMG_20190614_125614.jpg (75 KB)

Zeleninu ke grilovanému masu si připravte jak máte chuť a možnosti. Jednoduché a bezpracné je nakrájenou zeleninu dát do pekáče, ochutit solí a kořením a dát péct do trouby, na 210 °C, dokud lehce nezezlátne a nezměkne.

Kdo má ke grilu velkou grilovací pánev, může nakrájenou zeleninu vsypat na pánev, ochutit solí, pepřem, kořením a opéct přímo na grilu. Podobně můžete postupovat s pánvičkou na sporáku. Pod zeleninu kápněte trochu olivového oleje a nebojte se používat čerstvé bylinky ze zahrádky. Ale ty ideálně až potom, co je zelenina tepelně upravená a už mimo teplo vmíchejte bylinky. Jejich chuť bude lepší. 

Suroviny

  • 4 plátky kuřecího masa - ideálně vykostěná stehna
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření nebo čerstvé bylinky
  • olej

na zeleninu

  • cuketa
  • paprika
  • rajčata
  • šalotka
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Postup

Plátky kuřecího masa naložte přes noc do oleje s kořenící směsí. Použijte co máte rádi. Výborný bude i kousek česneku, trocha hořčice. Na marinády najdete inspiraci na našem magazínu.

Maso na druhý den ugrilujte a podávejte se zeleninou, kterou jste připravili na grilu, v pekáči nebo na plotně.

Jaké marinády můžete použít na maso?

Pivní marináda

X-20170710111124196.jpg (27 KB)

Chilli marináda na maso

chillimarinada.jpg (111 KB)

Nejlepší marinády pro vaše grilování

gril2.jpg (79 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama