grilované kuřecí maso

Pohodě při grilování se nevyrovná snad žádné jiné stolování. Proto si celé léto užívejme a grilujme, co nejvíce to jde. Inspirujte se u nás a vyzkoušejte nové marinády, saláty, ale i skvělé domácí pečivo.

Na tento recept je ideální použít celé kuře. Vykostit ho a nakrájet maso na menší kousky. Ale určitě i s kůží! Ta je totiž s naší marinádou dokřupava vypečená a fakt skvělá!

K masu se budou hodit domácí uzlíky - housky a oblíbený letní salát. Tipy na obojí vám přinášíme pod dnešním receptem.

Suroviny

  • 1 kuře

Suroviny na marinádu (vystačí na 1 kuře)

  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 6 lžic chilli omáčky
  • 2 lžíce medu
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl - kterou osolíme křídla až po vytažení z marinády, ne marinádu!

Postup

Všechny suroviny na marinádu vymícháme malou drátěnou metličkou. Všechny kuřecí kousky dáme do velké mísy, polijeme marinádu a důkladně promícháme, až je maso pěkně obalené marinádou.

Necháme marinovat 24 hodin. Po vytažení z marinády necháme na talíři lehce okapat a osolíme. Grilujeme na rozpáleném grilu. Jak dlouho? To záleží na velikosti kuřecích kousků. Většinou okolo 10 - 15 minut.

Za tuto dobu bude povrch krásně křupavý a maso šťavnaté.

Podáváme se salátem, domácím pečivem, omáčkami. Prostě s tím, co máme rádi.

Dobrou chuť přeje Elly.

Co k dokonalému grilovanému masu?

slané houstičky

jarní salát

fazolový salát

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

TÉMATA:
GRILOVÁNÍ