Pohodě při grilování se nevyrovná snad žádné jiné stolování. Proto si celé léto užívejme a grilujme, co nejvíce to jde. Inspirujte se u nás a vyzkoušejte nové marinády, saláty, ale i skvělé domácí pečivo.
Na tento recept je ideální použít celé kuře. Vykostit ho a nakrájet maso na menší kousky. Ale určitě i s kůží! Ta je totiž s naší marinádou dokřupava vypečená a fakt skvělá!
K masu se budou hodit domácí uzlíky - housky a oblíbený letní salát. Tipy na obojí vám přinášíme pod dnešním receptem.
Suroviny
- 1 kuře
Suroviny na marinádu (vystačí na 1 kuře)
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic sójové omáčky
- 6 lžic chilli omáčky
- 2 lžíce medu
- trocha čerstvě mletého pepře
- 6 lžic olivového oleje
- sůl - kterou osolíme křídla až po vytažení z marinády, ne marinádu!
Postup
Všechny suroviny na marinádu vymícháme malou drátěnou metličkou. Všechny kuřecí kousky dáme do velké mísy, polijeme marinádu a důkladně promícháme, až je maso pěkně obalené marinádou.
Necháme marinovat 24 hodin. Po vytažení z marinády necháme na talíři lehce okapat a osolíme. Grilujeme na rozpáleném grilu. Jak dlouho? To záleží na velikosti kuřecích kousků. Většinou okolo 10 - 15 minut.
Za tuto dobu bude povrch krásně křupavý a maso šťavnaté.
Podáváme se salátem, domácím pečivem, omáčkami. Prostě s tím, co máme rádi.
Dobrou chuť přeje Elly.
Co k dokonalému grilovanému masu?
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Wally — #4Žádné moje recepty nejsou opsané. Jsou vyzkoušené, některé mnohokrát opakované, časem třeba pozměněné a doladěné. Marinádu používám stejnou na křídla i celé kuře, odpovídá i množství.
Prima dobrůtky

Mňam - dnes se mi tu tedy sliny sbíhají...
No, to musí být papáníčko...
vypadá to dobře
dělám něco podobného a vždy se sní okamžitě