Grilování se nemusíme vzdát ani na podzim a v zimě. Stačí se jen dobře obléct. Ještě pořád máme slunečné dny, kdy je škoda sedět doma. A když je přece jen velká zima, pomůžeme si domácím elektrickým grilem. Dnešní recept za to opravdu stojí.
Suroviny
- 800 g krůtích prsou vcelku
- 1 máslová dýně
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- čerstvé šalvějové lístky
- vlašské ořechy
Postup
V případě dnešního receptu určitě nepodceňujte naložení masa i dýně, protože přes noc krásně natáhnou chuť a vůni čerstvé šalvěje.
Do pekáčku si dejte trochu oleje. Maso nakrájejte na plátky, dýni také na plátky, včetně slupky. Ta se u máslové dýně nejí, protože je celkem tuhá, ale na grilu vám budou plátky lépe držet.
Maso naložte do jednoho pekáčku, dýni do druhého. Každý kousek protáhněte olejem, ochuťte pepřem a poskládejte na něj šalvějové lístky. Zespodu i shora. Uzavřete a dejte do lednice na 12 až 24 hodin.
Před grilováním maso i dýni osolte. Na rozpálený gril pokládejte i se šalvějovými lístky. Grilujte z obou stran.
Naskládejte na talíř a dýni i maso zasypejte nasekanými vlašskými ořechy, případně i sýrem s modrou plísní. Ihned podávejte.
Jídlo je výborné a také podzimní a zdravé.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kombinace dýní a šalvěje je úžasná!
Gnocchi se šalvějí, dýní a salsicciou
Pečené brambory s dýní hokkaido
Dýňové noky s liškovou omáčkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Kombinace masa a šalvěje je úžasná. Ale vzhledem k tomu, jak vypadá maso bledé bych ho raději udělala na pánvi na troše másla. Taky krásně voní po šalvěji, dá se dát na brambory nebo i tu dýni.
Díky za inspiraci. :)