DSC_1058.jpg (158 KB)

Grilování se nemusíme vzdát ani na podzim a v zimě. Stačí se jen dobře obléct. Ještě pořád máme slunečné dny, kdy je škoda sedět doma. A když je přece jen velká zima, pomůžeme si domácím elektrickým grilem. Dnešní recept za to opravdu stojí.

Suroviny

  • 800 g krůtích prsou vcelku
  • 1 máslová dýně
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej
  • čerstvé šalvějové lístky
  • vlašské ořechy

Postup

V případě dnešního receptu určitě nepodceňujte naložení masa i dýně, protože přes noc krásně natáhnou chuť a vůni čerstvé šalvěje.
Do pekáčku si dejte trochu oleje. Maso nakrájejte na plátky, dýni také na plátky, včetně slupky. Ta se u máslové dýně nejí, protože je celkem tuhá, ale na grilu vám budou plátky lépe držet.

DSC_1039.jpg (93 KB)

Maso naložte do jednoho pekáčku, dýni do druhého. Každý kousek protáhněte olejem, ochuťte pepřem a poskládejte na něj šalvějové lístky. Zespodu i shora. Uzavřete a dejte do lednice na 12 až 24 hodin.

Před grilováním maso i dýni osolte. Na rozpálený gril pokládejte i se šalvějovými lístky. Grilujte z obou stran.

DSC_1050.jpg (94 KB)

Naskládejte na talíř a dýni i maso zasypejte nasekanými vlašskými ořechy, případně i sýrem s modrou plísní. Ihned podávejte.

Jídlo je výborné a také podzimní a zdravé.

DSC_1057.jpg (107 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Kombinace dýní a šalvěje je úžasná!

Gnocchi se šalvějí, dýní a salsicciou

gnochi.jpg (228 KB)

Pečené brambory s dýní hokkaido

dyne3.jpg (73 KB)

Dýňové noky s liškovou omáčkou

noky.jpg (126 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama