Foto: Shutterstock
Budeme potřebovat:
- 1 vepřové koleno
- divoké koření (bobkový list, nové koření a celý pepř)
Na marinádu:
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce dijonské hořčice, hladké nebo lehce hrubozrnné
- 2 lžíce oleje
- sůl, česnek a chilli dle chuti
Postup:
Syrové koleno nejprve povařte ve vodě s divokým kořením do měkka zhruba 1 hodinu tak, aby stále drželo pohromadě. Můžete jej připravit i v tlakovém hrnci. Bez předvaření by se totiž grilovalo několik hodin. Nechte jej vychladnout a mezitím si připravte medovo-hořčičnou marinádu. Med, hořčici, olej, sůl, česnek a chilli smíchejte dohromady a důkladně vetřete do masa. V této podobě nechte koleno marinovat přes noc v chladu. Druhý den se můžete pustit do samotného grilování, kdy koleno grilujte za občasného otáčení v zakrytém grilu při středním žáru cca 1 hodinu anebo do zlatova. Doporučujeme podávat se salátem coleslaw.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Shutterstock
Nový komentář