647715ee87f1dobrazek.png
Foto: Shutterstock

Budeme potřebovat:

  • 1 vepřové koleno
  • divoké koření (bobkový list, nové koření a celý pepř)

Na marinádu:

  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice, hladké nebo lehce hrubozrnné
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, česnek a chilli dle chuti

Postup: 

Syrové koleno nejprve povařte ve vodě s divokým kořením do měkka zhruba 1 hodinu tak, aby stále drželo pohromadě. Můžete jej připravit i v tlakovém hrnci. Bez předvaření by se totiž grilovalo několik hodin. Nechte jej vychladnout a mezitím si připravte medovo-hořčičnou marinádu. Med, hořčici, olej, sůl, česnek a chilli smíchejte dohromady a důkladně vetřete do masa. V této podobě nechte koleno marinovat přes noc v chladu. Druhý den se můžete pustit do samotného grilování, kdy koleno grilujte za občasného otáčení v zakrytém grilu při středním žáru cca 1 hodinu anebo do zlatova. Doporučujeme podávat se salátem coleslaw.

krkovice.jpg (2.65 MB)Foto: Alena Kolaříková

image.pngFoto: Shutterstock

Reklama