ceskekoleno8.jpg (125 KB)

Už jste v obchodech narazili na předvařené grilovací koleno? Stačí ho vyndat z obalu a grilovat asi 30 - 50 minut. Kdo chce, může si navíc připravit chutnou marinádu a výborný salát, jako my.

Suroviny

  • 1 předvařené grilovací koleno 
  • 3 lžíce hrubozrnné medové hořčice
  • 3 lžíce jablečného nebo bílého vinného bzeneckého octa 
  • 1 lžíce medu
  • 6 stroužků česneku
  • 2 červené cibule
  • 5 lžic oleje
  • pažitka

ceskekoleno3.jpg (114 KB)

Postup

Česnek prolisujte, cibuli nakrájejte na půlkolečka nebo hrubší kostičky. Všechny suroviny na marinádu smíchejte dohromady a naložte do nich grilovací koleno Krásno. Koleno pořádně namažte ze všech stran, v průběhu marinování jej můžete ještě otáčet. Dejte do krabičky a nechejte marinovat přes noc, ale klidně i 24 hodin v lednici.

Poté koleno napíchněte na rožeň a grilujte za stálého otáčení asi 30 – 45 minut. Záleží i na tom, jak vysokou teplotu máte na grilu. Kdo má plynový gril, může grilovat nejprve na nižší teplotu, zhruba 130 °C, 40 minut a poté zvýšit teplotu na 200 °C a grilovat dalších 10 minut.
Pokud máte gril na dřevěné uhlí, grilujte asi 30 minut. Chybí vám na grilu rožeň, která se otáčí? Nezapomeňte koleno během grilování často otáčet, ať se nepřipálí.

ceskekoleno6.jpg (138 KB)

Toto koleno chutná naprosto skvěle s domácím chlebem, který pomažete zbylou marinádou. Grilovací koleno Krásno není syrové, takže marináda se dá takto s klidem zužitkovat. Koleno tak chutná ještě lépe.

Upečte si ke kolenu domácí chleba...

Kváskový chléb se semínky

DSC_0004.jpg (103 KB)

Recept na salát jsme na našem magazínu už zveřejnili

Salát z červené řepy s pomerančem

5cfa2660774f8obrazek.png (926 KB)

Náš tip: Do salátu jsme proti původnímu receptu přidali jedno jablko. 

Máte chuť na trochu exotické grilované koleno? Vyzkoušejte náš další recept...

Grilované koleno po asijsku 

asiakoleno6.jpg (135 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama