Krásné počasí nás nutí opustit plotny v zavřených kuchyních a přesunout se s přípravou jídla ven. Kdo má možnost grilování na terase či zahradě, ten se nemůže slunečných dnů dočkat.
Stejně je na tom i Lenka, autorka blogu nejen o jídle...
Suroviny
- 1kg mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžíce dijonské hořčice, nebo ještě lépe lžička hořčicového prášku
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- strouhanka
- čerstvé oregano a majoránka
- sýry dle chuti (já používám pro holky eidam a pro dospělé čedar a nebo Hermelín)
Postup
Maso a všechny ingredience kromě sýrů dobře promícháme (nejlépe rukama) a vytvoříme větší kuličky. Do každé uděláme důlek, který naplníme sýrem. Dobře zabalíme a zploštíme.
Pak už jen venku na sluníčku grilujeme. Není-li počasí, dáme maso na plech a upečeme v troubě.
Podávat můžeme s grilovanými bramborami a zeleninou, nebo vložit do housky.
Nový komentář
Komentáře
Grilujeme i v zimě - na rakletovém grilu - vyhráli jsme ho v soutěži s Hellmannsem - je to výborná věc - grilování v zimě baví nejen děti, ale i nás:)
Nekolik dalsich pouzitelnych informaci o grilovani ruznych druhu potravin jsem nasel na techto internetovych strankach
http://www.vseovareni.cz/magazin/grilujeme-s-chefparade-ovoce-a-syry/
děkuji za tip, příští týden plánuju grilování mletého masa, takže vyzkouším