hamburger plněný sýrem

Krásné počasí nás nutí opustit plotny v zavřených kuchyních a přesunout se s přípravou jídla ven. Kdo má možnost grilování na terase či zahradě, ten se nemůže slunečných dnů dočkat.

Stejně je na tom i Lenka, autorka blogu nejen o jídle...

Suroviny

  • 1kg mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce dijonské hořčice, nebo ještě lépe lžička hořčicového prášku
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • čerstvé oregano a majoránka
  • sýry dle chuti (já používám pro holky eidam a pro dospělé čedar a nebo Hermelín)

Postup

Maso a všechny ingredience kromě sýrů dobře promícháme (nejlépe rukama) a vytvoříme větší kuličky. Do každé uděláme důlek, který naplníme sýrem. Dobře zabalíme a zploštíme.
Pak už jen venku na sluníčku grilujeme. Není-li počasí, dáme maso na plech a upečeme v troubě.
Podávat můžeme s grilovanými bramborami a zeleninou, nebo vložit do housky.

Dobrou chuť přeje Beaute.