Foto: Akademie kvality

Ingredience:

4 velké předvařené nové brambory
250 g plnotučného tvarohu
čtvrt svazku jarní cibulky
150 g oblíbeného tvrdého sýra
150 g cherry rajčátek
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej


Postup:

Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min. a poté je rozkrojte na půl. Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu. Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min. Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte a opepřete. Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí. Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.

Tip:

Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.

Reklama