Grilujete rádi? Pak určitě střídáte grilované maso třeba se zeleninou...

Papriky plněné špenátem
Suroviny:
8 zelených větších paprik, 500 g čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžičky oleje, sůl a pepř, 200 g rokfóru, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce smetany.
Postup: Paprikám odkrojíme vršky, vyjmeme semeníky a vymyjeme. Omytý špenát nasekáme najemno. V pánvi orestujeme pokrájenou cibulku na oleji, přidáme česnek, špenát a krátce podusíme. Osolíme, opepříme a necháme prochladnout.
Sýr nakrájíme na malé kostičky a smícháme se špenátovou směsí. Přidáme strouhanku a smetanu. Touto nádivkou plníme papriky a grilujeme asi 20 minut.

Oblíbenou grilovanou zeleninou je také kukuřice. Tu je dobré před grilováním uvařit v osolené vodě (asi 30 minut). Při grilování potíráme směsí másla a česneku a grilujeme asi  10 minut.

Grilovat můžeme také rajčata. Vybíráme větší pevné plody, které rozkrojíme napůl a vydlabeme dužinu. Tu potom nakrájíme na kousky, smícháme s oblíbeným druhem sýra, kořením nebo třeba také cibulkou či česnekem. Směs naplníme zpět do vydlabaných rajčat a zakápneme olivovým olejem. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minut.
Podobným způsobem můžete plnit také lilky či cukety.

Chutné jsou také brambory připravené na grilu. Ať už "nasucho" nebo plněné podobně jako rajčata. Pokud je budete grilovat jen osolené a opepřené, nezapomeňte si připravit nějaký chutný dip, kterým je doplníte.

Nejjednodušší je rozmíchat kysanou smetanu nebo smetanový bílý jogurt s česnekem, trochou soli a čerstvým drceným pepřem.
Pokud do obyčejného  kečupu přimícháte na drobno nakrájenou cibuli a jeden stroužek česneku, získáte chutnou rajčatovou omáčku.

Vyzkoušejte také grilované žampiony, které stačí naložit do oblíbené marinády a potom grilovat buď vcelku nebo půlené (podle velikosti). Menší plody můžete také napichovat na špíz spolu s masem, anglickou slaninou nebo jinou zeleninou.

Grilujete také zeleninu? Jakou nejraději?