Recept od OTMY, který tu dnes pro vás máme, není určitě pro žádné vegetariány či dietáře. Ale není větší pochoutka, než pečená žebírka! A pokud máte záhrádku, gril a přípravu tohoto jídla spojíte s posezením s rodinou nebo s přáteli, bude chutnat určitě všem – i těm, kteří si maso dopřávají spíše sporadicky!
Grilovaná žebírka
Ingredience na 4-6 porcí:
1,5 kg vepřových žebírek
3 lžíce soli
4 lžíce oleje
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce oregana
6 stroužků česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
½ lžičky mletého nového koření
Barbecue omáčka OTMA GURMÁN od Hamé
Postup přípravy
Koření, rozdrcený česnek a trochu soli dohromady promícháme v oleji a víně. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat (nejlépe, když maso necháme marinovat přes noc). Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. K těmto žebírkám doporučujeme výbornou Barbecue omáčku OTMA GURMÁN od Hamé a čerstvé bagetky.
Nový komentář
Komentáře
Už na to mám chuť. Určitě zkusím.
Jala — #23 Také bych si dala..
Docela bych si dala. Zítra musím udělat nějaké dobré masíčko.
bude to pochoutka
Moc toho nenagrilujeme

,naposledy v neděli,není čas, doufám,že po 21. už bude lépe
to by jsme mohli zkusit,chybí mi tu fotka
Trefa — #16 tez mame radi zebirka ruzne upravena delala jsem aj uzena
kobližka — #17 PROSÍM SMAŽTE TO NĚKDO.TO MĚLO PŘIJÍT JINAM.OMYL VELIKÝ.
Já se vůbec nedivím,že tolik lidí do sebe hází bez rozmyslu jeden prášek za druhým.Reklama funguje spolehlivě - ráno se jedinec doplazí do práce s horečkou,červeným kapajícím nosem a ejhle - odpoledne už jde s kamarády na hokej a tam ječí jako pavián.Nebo kráska v kanceláři je celá bolestí zmožená a šedivá,vypije zázračný horký drink a už vychází z kanclu s kolegyněmi celá rozesmátá....mladice na zahrádce udělá špatný pohyb při sázení kedlubny a už jí rupne v zádech.Jenže stačí namazat mastičkou a už skotačí jako mladé telátko....
Trefa:zebirka grilovane mam rada.uz jsme to nekolikrat delali.je to vyborne.
Žebírka můžu v jakémkoliv množství a v jakékoliv době.
lahůdka
Přimlouvám se za více receptů bez masa
zak to já bych si dala, a pivko k tomu, mńam mńam
jj, jídlo pro chlapa, já bych si žebírka nedala
mňam .. grilovaná žebra bych si dala, ale kde seženete žebra tak, aby na nich bylo dost masa. Většinou jsou ořezaná tak, že na nich už toho moc nezbývá
Určitě dobrota.
Dobrota pro letní grilování.
Takové správné chlapské jídlo.