Suroviny
Žebra
- 1,5 kg vepřových žeber na gril
- 1 sáček Marinády tekuté hořčicové Avokádo
Zelný salát
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 1 bílá ředkev
- 1 jarní cibulka
- 100 ml majonézy
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
omáčka na žebra
- 100 ml sweet chilli omáčky
- 2 lžíce papriky uzené sladké Avokádo
- 2 lžíce medu
- 2 jarní cibulky
Postup
Žebra opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Poté žebra potřete připravenou marinádou ze sáčku a nechejte je marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc v ledničce.
Předehřejte gril na střední teplotu. Žebra grilujte pomalu na nepřímém teple, tedy ne přímo nad plamenem, přibližně 1,5 až 2 hodiny. Během grilování je pravidelně otáčejte a potírejte zbylou marinádou.
Až jsou žebra měkká, sundejte je z grilu a nechte je 10 minut odpočinout.
Příprava salátu
Nakrájené zelí, nastrouhanou ředkev a nakrájenou jarní cibulku dejte do velké mísy.
V menší misce smíchejte majonézu, bílý vinný ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte do hladka. Zálivku nalijte na připravenou zeleninu a dobře promíchejte. Nechte salát odležet v ledničce alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě pěkně spojily.
Připravte ještě omáčku na žebra, jednoduchým smícháním všech surovin - sweet chilli omáčky, uzené papriky, medu a nakrájené jarní cibulky.
Podávejte žebra teplá, přelitá omáčkou, ideálně s čerstvým zelným salátem a křupavým chlebem nebo bagetou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář