Které maso máte rádi na grilu vy? Vepřové, kuřecí nebo hovězí? Dnešní vepřová panenka z grilu vás velice příjemně překvapí. Připravte si k ní chutný salát a máte postaráno o letní oběd nebo večeři.
Suroviny
- 800 g vepřové panenky
- 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
marináda
- sůl
- čerstvě mletý růžový pepř
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce balsamico bzeneckého octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
Postup
Panenku nakrájejte na špalíčky o výšce asi 5 cm. Můžete i tenčí nebo širší, ale dávejte pozor při grilování. Tenké se snadno vysuší, u příliš vysokých kousků se zase může stát, že budou uvnitř syrové.
Špalíčky panenky naložte přes noc do marinády. Tu připravíte snadno, pouhým smícháním všech surovin.
Plátky anglické slaniny si připravte tak, aby byly vysoké jako špalíčky vepřové panenky. Kolem každého špalíčku omotejte plátek anglické slaniny, který zajistíte zapíchnutým párátkem.
Nejlepší přílohou ke grilovaným špalíčkům z panenky, je chutný salát. Inspiraci na něj najdete na našem magazínu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nejlepší saláty ke grilované vepřové panence
Listový salát s pomeranči a kozím sýrem
Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Čočkový vyzkouším.
Určitě vyzkouším.
Marinádu určitě zkusím