IMG_1026.jpg (71 KB)

Které maso máte rádi na grilu vy? Vepřové, kuřecí nebo hovězí? Dnešní vepřová panenka z grilu vás velice příjemně překvapí. Připravte si k ní chutný salát a máte postaráno o letní oběd nebo večeři.

Suroviny 

  • 800 g vepřové panenky
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky

marináda

  • sůl
  • čerstvě mletý růžový pepř
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce balsamico bzeneckého octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvých tymiánových lístků

Postup

Panenku nakrájejte na špalíčky o výšce asi 5 cm. Můžete i tenčí nebo širší, ale dávejte pozor při grilování. Tenké se snadno vysuší, u příliš vysokých kousků se zase může stát, že budou uvnitř syrové.

Špalíčky panenky naložte přes noc do marinády. Tu připravíte snadno, pouhým smícháním všech surovin.

Plátky anglické slaniny si připravte tak, aby byly vysoké jako špalíčky vepřové panenky. Kolem každého špalíčku omotejte plátek anglické slaniny, který zajistíte zapíchnutým párátkem.

Nejlepší přílohou ke grilovaným špalíčkům z panenky, je chutný salát. Inspiraci na něj najdete na našem magazínu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nejlepší saláty ke grilované vepřové panence

Čočkový salát

cockovysalat.jpg (77 KB)

Listový salát s pomeranči a kozím sýrem

pomerancsala2.jpg (102 KB)

Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty

salat.jpg (93 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit