IMG_5099.jpg (102 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rybu si na dnešní recept vyberte jakou máte rádi. Celou nebo filet. Může to být pstruh, losos, treska... Ochuťte ji pouze solí a pepřem. Dovnitř ryby dejte bylinky - petrželku, libeček, tymián, kousek česneku. Ryba je tak dobrá surovina, že není nutné to s jejím kořeněním přehánět.

Negrilujte ji dlouho. Čas záleží na velikosti ryby, ale určitě postačí pár minut. Ryba musí uvnitř zůstat šťavnatá. 

IMG_5094.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaná polenta

  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 400 g instantní polenty
  • sůl
  • čerstvě mletý černý kampotský pepř
  • nastrouhaná kúra z 1 citronu
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvé bylinky, chcete-li
  • 3 stonky jarní cibulky (nepovinně)

Dejte vařit vývar a do vroucího vývaru za stálého míchání pomalu přisypávejte polentu. Když polenta zhoustne, odstavte z plamene. Přidejte nakrájenou cibulku, bylinky, kůru a šťávu z citronu, sůl a pepř. Buď podávejte hned jako kaši, nebo jako my – přendejte do vymaštěného pekáčku, uhlaďte a nechte vystydnout. Po vystydnutí dejte pekáček do ledničky. Já griluju až druhý den.

Polenta pěkně zatuhne, budete ji moci krájet buď na kostičky, nebo na plátky, které následně můžete také grilovat nebo osmažit na velmi malé vrstvě oleje. Získá tak křupavou kůrku, vevnitř bude hezky vláčná. Citron jí dodá zajímavou chuť, která se k rybě hodí.

IMG_5097.jpg (115 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Zelenina na pánvičce

  • 3 mrkve
  • 3 rajčata
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý kampotský pepř
  • trocha olivového oleje

Zeleninu dělám na boční plotně plynového grilu. Nemáte-li, musíte si ji připravit doma na plotně.

IMG_5104.jpg (97 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Do pánvičky dejte trochu oleje. Na něj vsypejte na plátky nakrájenou mrkev. Opékejte 5 minut a přidejte kousky rajčat, na plátky nakrájený celer a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ochuťte solí, pepřem. Opékejte. Začne to nádherně vonět!

Sundejte z plotny.

A podávejte pěkně společně. Grilovanou polentu, rybu a tuhle boží zeleninu. Vše zhusta posypejte koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Grilované ryby

Grilovaný siven s lehkým salátem

1.jpg (113 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaný kapr s tuřínovým salátem

2.jpg (172 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama