Foto: Akademie kvality

Počet porcí: 5 porcí
Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 5 velkých rajčat
  • 2 plátky bílého toastového chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g oblíbeného tvrdého sýra
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lněný olej

Postup:

Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete. Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky. Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.

Tip:

Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.

Reklama