Foto: Akademie kvality
Počet porcí: 5 porcí
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:
- 5 velkých rajčat
- 2 plátky bílého toastového chleba
- 1 stroužek česneku
- 100 g oblíbeného tvrdého sýra
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lněný olej
Postup:
Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete. Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky. Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.
Tip:
Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.
Nový komentář