6475b51ea4822obrazek.jpg
Foto: Alena Kolaříková

Budeme potřebovat:

  • 2x makrela
  • 2x lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • mořská sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Do misky přidejte olej, nasekané stroužky česneku a bylinky. Vše důkladně promíchejte. Máte-li rybu v celku, prořízněte ji v půli tak, aby se více rozevřela břišní dutina a celá kůže byla na jedné straně ryby. Namarinujte připravenou směsí a nezapomeňte ani na břišní dutinu. Takto připravené ryby nechte odpočinout v chladu 30 minut až 2 hodiny.  

Následně je vyndejte z lednice, ale ještě nepokládejte na gril – maso musí nejprve přijmout pokojovou teplotu. Grilujte na středním žáru, alespoň 5 minut z každé strany. Maso by uvnitř mělo dosáhnout teploty lehce přes 60 °C. Podáváme s grenaille brambůrky či se salátem.

Tip: Grilovat můžete jednotlivé filety či ryby vcelku, kdy se vám bude hodit rošt na ryby. Do něj rybu uzavřete a nehrozí její rozpadnutí. Navíc se vám s ní bude snadněji manipulovat při otáčení a sundávání z grilu.

Grilované ryby

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková

TÉMATA:
GRILOVÁNÍ MAKRELA