Foto: Alena Kolaříková
Budeme potřebovat:
- 2x makrela
- 2x lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 4 snítky tymiánu
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- mořská sůl
- pepř
Postup přípravy:
Do misky přidejte olej, nasekané stroužky česneku a bylinky. Vše důkladně promíchejte. Máte-li rybu v celku, prořízněte ji v půli tak, aby se více rozevřela břišní dutina a celá kůže byla na jedné straně ryby. Namarinujte připravenou směsí a nezapomeňte ani na břišní dutinu. Takto připravené ryby nechte odpočinout v chladu 30 minut až 2 hodiny.
Následně je vyndejte z lednice, ale ještě nepokládejte na gril – maso musí nejprve přijmout pokojovou teplotu. Grilujte na středním žáru, alespoň 5 minut z každé strany. Maso by uvnitř mělo dosáhnout teploty lehce přes 60 °C. Podáváme s grenaille brambůrky či se salátem.
Tip: Grilovat můžete jednotlivé filety či ryby vcelku, kdy se vám bude hodit rošt na ryby. Do něj rybu uzavřete a nehrozí její rozpadnutí. Navíc se vám s ní bude snadněji manipulovat při otáčení a sundávání z grilu.
Grilované ryby
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář