Tak se nám počasí trochu umoudřilo, a pokud budeme mít štěstí, můžeme se o víkendu stravovat zase v zahradě u grilu. Hurá! Oprášila jsem pro tuto příležitost jeden léty vyzkoušený recept, který všichni naši strávníci milují. Jeho výhoda je, že pokud neodhadnete množství a na druhý den vám zůstane nějaké nedojedené maso, pochutnáte si na něm i za studena.
V receptu jsou použita kuřecí stehna, ale se stejným úspěchem můžete do marinády naložit i kuřecí křídla.
Suroviny
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého oregana
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 a 1/2 lžičky hrubé soli
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
čerstvě mletý černý pepř
8 kuřecích stehen
Postup
Suroviny na marinádu prošleháme metličkou v misce. Nalijeme na připravená kuřecí stehna a necháme marinovat. Při pokojové teplotě postačí půl hodiny, v lednici až dva dny.
Maso grilujeme ze všech stran, dohromady asi půl hodiny, až je maso hotové.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Ale dobré to být může!
řinka — #1 No,jsou to taková polostehna....
vidím kuřecí paličky