kuřecí stehna

Tak se nám počasí trochu umoudřilo, a pokud budeme mít štěstí, můžeme se o víkendu stravovat zase v zahradě u grilu. Hurá! Oprášila jsem pro tuto příležitost jeden léty vyzkoušený recept, který všichni naši strávníci milují. Jeho výhoda je, že pokud neodhadnete množství a na druhý den vám zůstane nějaké nedojedené maso, pochutnáte si na něm i za studena.

V receptu jsou použita kuřecí stehna, ale se stejným úspěchem můžete do marinády naložit i kuřecí křídla.

Suroviny

2 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého oregana
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 a 1/2 lžičky hrubé soli
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
čerstvě mletý černý pepř

8 kuřecích stehen

Postup

Suroviny na marinádu prošleháme metličkou v misce. Nalijeme na připravená kuřecí stehna a necháme marinovat. Při pokojové teplotě postačí půl hodiny, v lednici až dva dny.
Maso grilujeme ze všech stran, dohromady asi půl hodiny, až je maso hotové.

Dobrou chuť přeje elly.