DSC_1424.jpg (96 KB)

Kuřecí srdíčka nezapomeňte dobře očistit a stejně tak i žampiony. Zbytek práce je velice snadný, hlavní je, nechat všechno pěkně odpočinou v marinádě.

Suroviny

  • 500 g kuřecích srdíček
  • 500 g velice malých žampionů
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • trocha chilli omáčky sriracha
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • čerstvý koriandr
     
    k podávání
  • čerstvý koriandr
  • mango ve sladké šťávě

Postup

Z omytých a osušených kuřecích srdíček odkrojte přebytečný tuk. Žampiony očistěte, kdo chce, může i oloupat. Připravte si bambusové špejle na špízy, které předem asi na hodinu namočte ve vodě, aby se vám na grilu nespálily.

Kuřecí srdíčka napichujte na špízy střídavě s žampiony. Některé špízy můžete udělat jen se srdíčky.

DSC_1411.jpg (116 KB)

Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu sojovou a ústřicovou omáčku, limetovou šťávu, olej, cukr a trochu chilli omáčky sriracha. Můžete přidat také chilli papričku, pokud jste milovníci pikantních chutí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.

Marinujte přes noc.

Na druhý den grilujte na rozpáleném grilu. Hotové špízy zasypejte nasekaným čerstvým koriandrem.

DSC_1413.jpg (135 KB)

Podávejte s mangem ve sladké šťávě. Chutě grilovací marinády a manga se výborně doplňují.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři tipy na víkendové grilování

Grilované žampiony a další tipy na gril

gril2.jpg (329 KB)

Grilovaný hermelín na křupavém salátu

IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Grilované plněné cukety

cukety2.jpg (83 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama