Kuřecí srdíčka nezapomeňte dobře očistit a stejně tak i žampiony. Zbytek práce je velice snadný, hlavní je, nechat všechno pěkně odpočinou v marinádě.
Suroviny
- 500 g kuřecích srdíček
- 500 g velice malých žampionů
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- trocha chilli omáčky sriracha
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky třtinového cukru
- čerstvý koriandr
k podávání - čerstvý koriandr
- mango ve sladké šťávě
Postup
Z omytých a osušených kuřecích srdíček odkrojte přebytečný tuk. Žampiony očistěte, kdo chce, může i oloupat. Připravte si bambusové špejle na špízy, které předem asi na hodinu namočte ve vodě, aby se vám na grilu nespálily.
Kuřecí srdíčka napichujte na špízy střídavě s žampiony. Některé špízy můžete udělat jen se srdíčky.
Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu sojovou a ústřicovou omáčku, limetovou šťávu, olej, cukr a trochu chilli omáčky sriracha. Můžete přidat také chilli papričku, pokud jste milovníci pikantních chutí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.
Marinujte přes noc.
Na druhý den grilujte na rozpáleném grilu. Hotové špízy zasypejte nasekaným čerstvým koriandrem.
Podávejte s mangem ve sladké šťávě. Chutě grilovací marinády a manga se výborně doplňují.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tři tipy na víkendové grilování
Grilované žampiony a další tipy na gril
Grilovaný hermelín na křupavém salátu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
na srdíčka mně nenachytáte
Moc zajímavé, vypadá to velmi chutně, na oplátku doporučím tento špíz: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/spiz-z-veprove-panenky/ Dobrou chuť ! :)
VVnitrnosti nemusim
se mi sbíhají sliny.......mňam
Dobroty.
Zajímavý nápad. Ze srdíček dělám nepravou drštkovou polévku, nebo výbornou směs na špagety