55957828_2447035058641896_2590750154420125696_o.jpg (270 KB)

Experimentovat s marinádami na grilování se opravdu vyplatí. Vznikají pak úplně úžasné chuti. Jen si vždycky nezapomeňte poznamenat suroviny, které jste do receptu použili. Ať při příštím grilování nemusíte složitě vzpomínat.

Suroviny

  • 4 plátky vepřové krkovice s kostí nebo bez kosti
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl
  • pepř

Postup

Švestková povidla s octem dejte do malého hrnce a na velmi nízkou teplotu trochu zahřejte, aby se povidla lehce rozpustila a promísila s octem. Sundejte z plotny. Vmíchejte prolisovaný česnek, olej, pepř.

Touto směsí potřete z obou stran krkovice. Nechejte v chladnu odležet 24 hodin.

Poté osolte a grilujte dozlatova na grilu.

Ideální přílohou je grilovaná zelenina nebo pečené brambory.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jarní grilování začíná!

Grilovaná vepřová panenka

IMG_1026.jpg (71 KB)

Grilovaná vepřová panenka se švestkami

5b9a317e28856obrazek.png (840 KB)

Grilovaný hermelín na křupavém salátu

IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Zdroj fotografií: Gabriela Tauvinklová, archiv redakce

Reklama