
Krásné letní počasí svádí ke grilování a stolování pod širým nebem. Naložte si kus masa, oblíbenou zeleninu a připravte osvěžující salát z čerstvého chřestu, listových salátů a rajčat. Lehkou zálivku z olivového oleje jsme tentokrát vyměnili za voňavou koprovou, se zakysanou smetanou.
Grilovaná krkovička téměř nikdy nezklame. Ať ji naložíte do velice pálivé marinády s chilli, nebo zvolíte jemnou variantu s medem a sladkou paprikou. Dobře odleželý, kvalitní kousek krkovičky bude po chvilce správně ugrilovaný, měkký a šťavnatý. Za mě nejoblíbenější maso na gril, spolu s kuřecím.
Při grilování jen velice nerada používám pečivo. Maso se snažím doplnit hromadou zeleniny. Vedou u nás grilované kousky papriky, grilované poloviny rajčat, grilovaný lilek i cuketa. Ale také hromady jen tak nakrájených rajčat z trhu, sladkých voňavých bílých paprik a salátových okurek.
Salát s koprovou zálivkou vzniknul stylem „co dům dal“, když jsem vyndala obsah lednice na kuchyňskou linku a začala připravovat přílohy. Chutnal tak dobře, že se o něj s vámi musím podělit.
A krkovička k němu? Přiznám se, že tentokrát jsme velice spěchali, a tak jsem výjimečně riskla maso už naložené. Koupila jsem v Lidlu krkovičku naloženou v pálivé marinádě. Byla výborná, ostrá tak akorát, ne příliš mastná. Ideální. S masem tedy tentokrát tolik práce nebylo.

Jak na snadný salát?
Suroviny
- 1 římský salát
- 3 hrsti polníčku
- 3 rajčata
- 8 stonků čerstvého zeleného chřestu
- 250 g kysané smetany
- nasekaný čerstvý kopr
- sůl a čerstvě mletý barevný pepř
Suroviny
Omyté a osušené „listí“ do salátu dejte do velké mísy. Římský salát nasekejte nebo natrhejte na menší kousky. Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte do mísy. Z chřestu odkrojte zaschlý konec a nakrájejte na špalíčky. Přidejte do mísy.
Zakysanou smetanu ochuťte solí a pepřem. Kopr nasekejte nadrobno. Množství záleží na chuti a na tom, jak moc koprovou chuť má salát mít. Já jsem použila tři stonky a byl super! Smetanu i kopr přidejte do mísy k salátu.
Salát pořádně promíchejte a ihned podávejte. Nejen ke krkovičce. Hodí se i k jinému masu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Salátek bych si dala i bez grilování
gerda — #3Kopr zobu na zahradě i samotný
, ten opravdu můžu, tak jako ostatně všechny bylinky, koření a přírodní dochucovadla a ochucovadla
salátek musí být vynikající
Mňam
mňam
Mňam sbíhají se mi sliny
gerda — #3
zrovna v neděli jsme ho dostala - tak jsem zamrazila - bylo ho moc....
kimil — #4na balkoně?
manislava — #2krkovička s krkovičkou je extra super kombinace
Hrozně ráda bych grilovala, ale už nemáme kde.
miluju kopr, ve všem, jsem šťastná, že už je konečně čerstvý.
kopr nemám ráda,takže s jiným salátkem,ale krkovičku jooooooooooooooooo-a nebo krkovičku s krkovičkou,
Už zase mi děláte takové chuťě po ránu. A pak má člověk hubnout.