Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 8 stroužků česneku
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce oblíbeného grilovacího koření
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce soli
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíce červeného vinného octa
Postup
Česnek prolisujte a spolu s ostatními surovinami umíchejte česnekovou marinádu. Maso nakrájejte na silnější plátky, důkladně potřete marinádou a nechejte v lednici odležet 24 hodin.
Marinovanou krkovičku vyndejte z lednice hodinu před grilováním. Ugrilujte a podávejte s přílohou dle chuti a svěžím zeleným salátem.
Tuto marinádu můžete použít i na jiné druhy masa.
Dobrou chuť přeje Elly.
Gratinované smetanové brambory
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Netradiční grilovací příloha - plněná tortilla
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář