krkovice.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 8 stroužků česneku
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce oblíbeného grilovacího koření
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce soli
  • 5 lžic kečupu
  • 2 lžíce červeného vinného octa

Postup

Česnek prolisujte a spolu s ostatními surovinami umíchejte česnekovou marinádu. Maso nakrájejte na silnější plátky, důkladně potřete marinádou a nechejte v lednici odležet 24 hodin.

Marinovanou krkovičku vyndejte z lednice hodinu před grilováním. Ugrilujte a podávejte s přílohou dle chuti a svěžím zeleným salátem.

Tuto marinádu můžete použít i na jiné druhy masa.

Dobrou chuť přeje Elly.

Gratinované smetanové brambory

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Středomořský salát s cizrnou

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Netradiční grilovací příloha - plněná tortilla

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková