Foto: Alena Kolaříková
Pokud patříte mezi ty šťastné, kterým zbylo pesto z medvědího česneku z loňského roku, můžete maso ke grilování naložit do pesta. My jsme ale vyzkoušeli ještě lepší marinádu, z čerstvých rozmixovaných listů.
Suroviny
- 200 g čerstvého medvědího česneku
- 150 ml kvalitního olivového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky bílého pepře
Postup
Marináda je perfektní na všechny druhy masa, my jsme ji vyzkoušeli na vepřové.
Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na pastu. Tou potřete kousky masa a nechejte marinovat minimálně tři hodiny, ideálně přes noc.
Ugrilujte a pokud máte pesto z medvědího česneku, potřete na závěr ještě pestem.
Podávejte s libovolnou přílohou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Grilovaná krkovička s česnekem a povidly
Foto: archiv redakce
Grilovaná vepřová panenka v hořčici
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář