IMG_4735.jpg (259 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pokud patříte mezi ty šťastné, kterým zbylo pesto z medvědího česneku z loňského roku, můžete maso ke grilování naložit do pesta. My jsme ale vyzkoušeli ještě lepší marinádu, z čerstvých rozmixovaných listů.

Suroviny

  • 200 g čerstvého medvědího česneku
  • 150 ml kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky bílého pepře

Postup

Marináda je perfektní na všechny druhy masa, my jsme ji vyzkoušeli na vepřové.

Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na pastu. Tou potřete kousky masa a nechejte marinovat minimálně tři hodiny, ideálně přes noc.

Ugrilujte a pokud máte pesto z medvědího česneku, potřete na závěr ještě pestem.

Podávejte s libovolnou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pesto z medvědího česneku

1.jpg (157 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaná krkovička s česnekem a povidly

2.jpg (280 KB)

Foto: archiv redakce

Grilovaná vepřová panenka v hořčici

3.jpg (43 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama