Gnocchi, nebo chcete-li noky, jsou výborný základ pro mnoho rychlých a chutných jídel. Záleží jen na vás, jaké suroviny si zvolíte. Můžete je udělat klidně bez masa, se sýrem nebo zeleninou.
Velkou výhodou těchto jídel je, že je většinou máte do 15 až 20 minut hotové. A to se často hodí. Hlavně když chcete nachystat něco dobrého na oběd nebo večeři a tlačí vás čas.
Suroviny
- 500 g hotových noků
- 200 g anglické slaniny
- 200 g nivy
- 200 ml smetany
- 1 svazek jarní cibulky
- zelená petrželová nať
- sůl a pepř
Postup
Jarní cibulku omyjte, osušte a odkrojte bílé části od těch zelených. Zelené nechejte stranou a bílé části nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky.
Velkou a hlubokou pánev dejte rozehřát na plotnu. Vsypejte do ní slaninu a nechejte opékat dokřupava. Vypeče se z ní tuk. Ke slanině vhoďte na drobno nakrájenou bílou jarní cibulku. Opékejte, dokud cibule nezměkne.
Přidejte do pánvičky noky. Opékejte asi pět minut. Vsypejte nadrobenou nivu, vlijte smetanu a nechejte rozpustit, spojit a vytvořit omáčku.
Ochuťte solí a pepřem. Soli většinou moc potřeba není. Niva je dost slaná.
Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať a zelené části jarní cibulky.
Ihned podávejte. Můžete trochu posypat nivou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Připravte si noky! Bude se vařit...
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším, vypadá to dobře a hlavně rychle.
Tak jsem je dnes zkusila, jednoduchá, rychlá a chutná záležitost. Nejdřív jsem se lekla, gnocchi vždy vařím, ale super, na pánvi krásně došly, díky za super recept.
Mňam
. To si musim co nejdřív udělat
.
děláme
je to výborné
mňam
Znám dělám
Super nápady, jeden pytlík mám právě doma a zvažuji, jak je připravit a tady je hromada nápadů
to miluji
Super parádní nápady...

mňam
Dělám a můžeme se po nich utlouct
to milujeme, děláme noky docela často na vícero způsoby
znám a dělám, moc dobré
mám ráda takové jídla
tohle jídlo můžu