noky se sýrem a slaninou

Gnocchi, nebo chcete-li noky, jsou výborný základ pro mnoho rychlých a chutných jídel. Záleží jen na vás, jaké suroviny si zvolíte. Můžete je udělat klidně bez masa, se sýrem nebo zeleninou.

Velkou výhodou těchto jídel je, že je většinou máte do 15 až 20 minut hotové. A to se často hodí. Hlavně když chcete nachystat něco dobrého na oběd nebo večeři a tlačí vás čas.

Suroviny

  • 500 g hotových noků
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g nivy
  • 200 ml smetany
  • 1 svazek jarní cibulky
  • zelená petrželová nať
  • sůl a pepř

noky

Postup

Jarní cibulku omyjte, osušte a odkrojte bílé části od těch zelených. Zelené nechejte stranou a bílé části nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky.

Velkou a hlubokou pánev dejte rozehřát na plotnu. Vsypejte do ní slaninu a nechejte opékat dokřupava. Vypeče se z ní tuk. Ke slanině vhoďte na drobno nakrájenou bílou jarní cibulku. Opékejte, dokud cibule nezměkne.

Přidejte do pánvičky noky. Opékejte asi pět minut. Vsypejte nadrobenou nivu, vlijte smetanu a nechejte rozpustit, spojit a vytvořit omáčku.

Ochuťte solí a pepřem. Soli většinou moc potřeba není. Niva je dost slaná.

Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať a zelené části jarní cibulky.

Ihned podávejte. Můžete trochu posypat nivou.

noky s nivou a slaninou

Dobrou chuť přeje Elly.

Připravte si noky! Bude se vařit...

gnocchi s kukuřicí a cherry rajčaty

gnocchi se sušenými rajčaty

noky s trhaným kachním masem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková