DSC_0254.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 300 g uzeného lososa
  • 4 jarní cibulky
  • 300 g rajčat
  • sůl a pepř
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 400 g chlazených noků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g parmezánu

DSC_0248.jpg (102 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Ve velké pánvi zahřejte trošku olivového oleje. Na něm opečte kolečka jarní cibulky, bílou i zelenou část. Opékejte asi tři minuty a vsypejte rajčata. Používám malinké cherry, které stačí jen rozpůlit. Pokud máte větší, nakrájejte na kousky. A vsypejte noky.

Promíchejte a pět minut opékejte. Ochuťte solí a pepřem, přidejte smetanu, povařte dalších pět minut a vsypejte natrhaného lososa. Prohřejte a podávejte. Můžete lehce zasypat parmezánem.

Naprosto nebeská chuť a přitom minimum surovin a chvilka času. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Losos s teriyaki omáčkou

1.jpg (155 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Gravad lax - marinovaný losos

2.jpg (35 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Losos s čekankou a krevetami

3.jpg (154 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama