DSC_1418.jpg (114 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g hotových gnocchi - domácí nebo kupované
  • 400 g kuřecích prsou
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 2 hrsti květáku
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce Italského koření Avokádo
  • sůl podle chuti 
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • olivový olej

Postup

Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku a na kousky nakrájené maso. Přidejte koření a sůl, promíchejte a opékejte, dokud není maso místy dozlatova. Přidejte na poloviny nakrájené kapustičky a kousky květáku. Promíchejte, opékejte 2 až 3 minuty. Zalijte smetanou, promíchejte a na 8 minut přiklopte poklicí a nechejte na střední teplotu probublávat.

Gnocchi mezitím opečte na vedlejší pánvi s trochou olivového oleje, dokřupava. Sundejte poklici, k masu a kapustě přidejte gnocchi a promíchejte. Ihned podávejte. Můžete ještě zasypat troškou strouhaného sýra Gran Moravia.

Jak na domácí gnocchi?

Domácí gnocchi a krůtí kousky se šalvějí

gnocchi1.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňové gnocchi s liškovou omáčkou

noky.jpg (126 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama