Na co konkrétně se můžete těšit?

sr1.jpg
Foto: Srub Líny

Luxusní srub na okraji obce Líny je nádherný důvod, proč minimálně na prodloužený víkend opustit ruch velkoměsta. Po překročení vstupní brány si totiž budete připadat jak v jiném světě. Ve světě, kde se můžete schovat a odpočívat v naprostém soukromí. Snoubí se zde luxus spojený s domácí atmosférou, na které majitelům při stavbě srubu záleželo nejvíce. “Ano, je to místo, kde lišky dávají dobrou noc. Ale to je jeden z důvodů, proč jsme si srub Líny tak zamilovali, a naše cesta za okouzlujícím místem nás dovedla až sem. Věděli jsme, že se o náš malý kousek ráje musíme podělit také s ostatními,” popisuje Zuzana Králová, majitelka srubu.

sr2.jpg
Foto: Srub Líny

Když majitelé vymýšleli, co víc by svým klientům při jejich návštěvách srubu mohli poskytnout navíc, napadl je gastronomický zážitek určený zákazníkovi speciálně na míru, připravený a servírovaný skvělým kuchařem Lukášem Čapkem přímo na místě. “Degustační menu je možné ve srubu udělat až pro osm lidí. Menu můžeme udělat až sedmichodové, ale optimální jsou čtyři chody,” říká Lukáš Čapek. Menu zde šéfkuchař sestavuje na základě sezóny.

sr5.jpg
Foto: Srub Líny

Menu, které nejen skvěle vypadá, ale i chutná

sr3.jpg
Foto: Srub Líny

Jaké menu tedy můžete v Luxusním Srubu Líny ochutnat? “Jako předkrm servírujeme uzeného úhoře s červenou řepou a créme fraiche, poté následuje krém z černého kořene s nakládaným chmelem a s chipsem ze samotného černého kořene,” představuje menu šéfkuchař. Jako hlavní chod servírují Supreme z perličky a k tomu omáčka právě z kostí perličky a k tomu konfitované mrkve s chipsy z lněných semínek. “Dezert se skrývá ve skořicové oplatce s krémem, na které je kaviár z fíků a slaný karamel,” říká Lukáš Čapek.

Zpátky ke kořenům

sr4.jpg
Foto: Srub Líny

Lukáš Čapek svým menu odkazuje k surovinám, které byly dřív běžnou součástí sestavování jídelníčku. “Chtěl bych české kuchyni opět navrátit myšlenku, že klasikou nemusí být pouze svíčková a vývar, ale že se dřív byla i jiná jídla,”odkazuje na úhoře nebo černý kořen šéfkuchař. Menu lze zde párovat s vínem a pokud si klient přeje tak i s pivem. Pokud si navíc budete chtít vyzkoušet připravit menu sami, je možné zde zorganizovat kuchařský kurz. “Všechny suroviny jsme schopni přivézt až ke klientům do srubu a společně tak vytvořit celé menu,” uzavírá Lukáš Čapek.