Foto: Víno Mikulov

Barevnou misku, která bude výborně chutnat a také skvěle vypadat, si připravíte snadno a rychle u vás doma. Vyzkoušejte její variantu s typicky českou rybou, jako je kapr.
 
Suroviny na 4 porce

Suroviny tepelně upravené
·         1 šálek vařené sushi rýže
·         1 menší hrst rýžových nudlí
·         150 g kapra v tempuře
 
Suroviny syrové
·         1 ks okurky na plátky
·         1 ks cukety vařené ledem
·         1 ks avokáda na kostky
·         1 ks řapíkatého celeru
·         3ks ředkvičky na kolečka
·         1ks jarní cibulky
·         Proužky mrkve juliene
·         List hlávkového salátu

Salát
·         1 cm nakládaného zázvoru
·         2 ks okry
·         1 ks manga
 
Dresink
·         2 lžíce sójové omáčky Kikoman
·         1 lžíce sezamového oleje
·         Šťáva z 1 ks limety
 
Posyp
·         Sezamové semínko bílé a černé, řasa nori
 
Postup
Kapří filety obalte v mouce. Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs jen lehce promíchejte, drobné hrudky nevadí. V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Osmažte je dozlatova. Připravené suroviny v množství dle libosti nakrájejte na plátky nebo kostičky a postupně poklaďte do misky. Na vrh položte hotového kapra.

Reklama